Robert Cazanciuc aseamănă închisorile românești cu lagărele de concentrare

Uniunea Europeană are anumite standarde ale peniteciarelor. România a fost deseori înfrântă la CEDO din cauza măsurilor de detenție. Peste un milion de euro are de dat despăgubiri statul român deținuților care s-au plâns de condițiile din penitenciare. Ministrul Justiției recunoaște situația alarmantă din România. 

"Din păcate, în România de astăzi avem condiții de detenție care de multe ori pot să semene cu un lagăr de concentrare. Nu exagerez cu nimic când spun acest lucru și îmi asum acești termeni. Nu s-au făcut investiții de zeci de ani în anumite locuri, avem penitenciare care funcționează neîntrerupt de la 1780, avem penitenciare transformate din foste fabrici, foste unități militare în unități de detenție. Nu se pot asigura condițiile cerute unui stat membru al Uniunii Europene", a declarat Robert Cazanciuc la TVR, potrivit Agerpres

Ministrul Justiției a precizat că a demarat un proiect de investiții la nivelul UE, împreună cu Italia, la care au aderat alte nouă state. "Nu e vorba de investiții în a avea condiții de lux cineva, ci e vorba de condiții proprii pentru a putea face programe de reeducare", a precizat Robert Cazanciuc.

România are 29.000 de deținuți. Locuri sunt doar pentru 19.000. Sunt pregătite două proiecte de penitenciare, unul lângă Ploiești, celălalt lângă Caracal. România mai are, însă, nevoie de fonduri de la Comisia Europeană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel