Rinocerul negru este pe cale de dispariţie în Africa Occidentală

Ultima evaluare a Uniunii Internaţioanale pentru Conservarea Naturii şi Resurselor Naturale (International Union for Conservation of Nature and Natural Resources) a constatat că rinocerul negru este o specie pe cale de dispariţie.

Autor: Anca Murgoci

„25% din mamiferele planetei sunt pe cale de dispariţie, declară Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii şi Resurselor Naturale”. Ultimele evaluari au descoperit faptul că rinocerul negru a disparut complet din Africa Occidentală. De asemenea, sunt date care arată că mai există foarte puţine exemplare de rinocer alb în sălbăticie.

O altă specie de rinocer a dispărut. Ultimul exemplar de rinocer de Java din Vietnam a fost găsit mort într-un parc din sudul ţării, în luna octombrie a acestui an.

În Indonezia, mai pot fi găsite in captivitate, 50 de exemplare de rinoceri de Java. Destinul mamiferelor reflectă modificarea habitatului lor cauzată de suprapopularea oamenilor. Rinocerul este o victimă a vânătului ilegal, în special în Asia. Este cerut pentru coarnele sale care au efecte terapeutice în tratarea cancerului. Acest lucru nu este dovedit ştiinţific, dar rămâne o practică tradiţională în China. De asemenea, pielea rinocerului este recomandată în tratarea bolilor dermatologice. Potrivit http://www.green-report.ro/, coarnele sale se vând cu 70.000 de euro pe kilogram. Poliţia europeană declară că, în funcţie de mărime, coarnele pot atinge şi preţuri de 200.000 de euro.

În Madagascar, 40% din speciile de reptile sunt în pericol. Cameleoni, jaguari, şopârle şi şerpi sunt câteva din speciile ameninţate cu dispariţia. Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii şi Resurselor Naturale este optimistă deoarece autorităţile din Madagascar au creat arii de conservare a naturii. Astfel, vor fi ajutate toate speciile de animale care se află în stare critică.

Potrivit http://www.lavanguardia.com/, există şi cazuri fericite, specia Calul Przewalski a trecut de pragul pericol critic, la pericol. De fapt, în 1996, specia era considerată dispărută din sălbăticie. Cu ajutorul unui program de creştere în captivitate, caii au fost reintroduşi în mediul lor natural. Acum există mai mult de 300 de exemplare de Przewalski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel