EXCLUSIV  Rex Tillerson, șeful Departamentului de Stat, vizită discretă în România

Rex Tillerson, secretarul Departamentului de Stat al SUA, a aterizat în România în seara zilei de miercuri, 15 noiembrie, la ora 20,30. Șeful diplomației americane a sosit la București într-o escală la întoarcerea dintr-o lungă vizită în Asia, urmând a petrece noaptea în România.

Urmare a dorinței sale, vizita este una discretă, fără întrevederi cu oficiali români, politicieni sau membri ai instituțiilor statului. Singura excepție o constituie întrevederea cu ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu.


Rex Tillerson, un lider de top al industriei americane, a fost numit de președintele Trump la conducerea Departamentului de Stat, în februarie 2017. Un ministru extrem de dinamic, Tillerson este puternic angajat în efortul diplomatic american, prin numeroasele sale misiuni externe.

Rex Tillerson l-a însoțit pe președintele Donald Trump în turneul asiatic care a inclus vizite în Japonia, Coreea, China, Vietnam și Filipine, aflându-se în misiune din data de 4 noiembrie. În România, Tillerson ajunge după ce a avut consultări cu oficialități din Burma, la Naypyidaw, pentru rezolvarea crizei umanitare din zonă și tranziția democratică a țării sud-asiatice.


Teodor Meleșcanu este considerat cel mai bun ministru de externe din istoria postdecembristă a României. Meleșcanu a ocupat de mai multe ori, în momente cheie ale istoriei naționale a României, funcția de ministru de Externe. Totodată, Meleșcanu a mai fost ministru al Apărării și director al Serviciului de Informații Externe.

Potrivit informațiilor DCNews,  Rex Tillerson va părăsi România în prima parte a zilei de joi.


Știre în curs de actualizare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel