Marți seară, în cadrul Galei Deceniului European, Remus Borza a obţinut un premiu pentru susținerea capitalului autohton.
"Acest onorant premiu reprezintă o recunoaștere publică din partea unui cotidian (n.r. Bursa) cu un extraordinar impact în mediul de afaceri, a efortului constant depus de mine, în ultimii 10 ani, de a susține și promova capitalul românesc, un veritabil motor de creștere economică și un pilon de stabilitate socială", a transmis Borza.
Acesta a mulțumit "milioanelor de antreprenori români pentru efortul și consecvența de a rezista și chiar de a face performanță într-un mediu economic, politic și social ostil. Statul, în loc să protejeze capitalul autohton, l-a discriminat și defavorizat în raport cu capitalul străin. În ultimii 10 ani peste 80% din ajutoarele de stat s-au dus către firmele străine în loc să capitalizeze și să susțină capitalul românesc. Nici băncile nu s-au înghesuit să finanțeze firmele românești. Au preferat să împrumute statul. Ori statul, în loc să-și asume investiții în infrastructură, învățământ sau sănătate, a acoperit găuri și deficite bugetare, a risipit banii agenților economici și ai băncilor pe ajutoare sociale", a msi spus acesta.
Capitalul românesc este cel mai mare contributor la bugetul statului, a continuat Remus Borza. "Firmele românești contribuie cu 650 miliarde lei la cifra de afaceri a României, au 2.7 milioane salariați și o profitabilitate de trei ori mai mare decât a multinaționalelor. Companiile cu capital autohton au o pondere de peste 90% din totalul societăților comerciale înregistrate la Registrul Comerțului. În vremuri de criză sau chiar de prosperitate capitalul românesc nu migrează spre zări străine. Iată doar câteva argumente pentru care ar trebui să ne raportăm la capitalul românesc cu mai multă responsabilitate și recunoştiinţă", a concluzionat Borza.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu