EXCLUSIV  Remaniere Guvern Dăncilă, lista scurtă. Remus Borza: Nu au confirmat - video

Rodica Mitu / 11 sep 2018 / 09:44 Salveaza PDF Comentarii
Guvern
Descriere foto: Guvern

Bate vânt de remaniere în Guvern. În opinia deputatului independent Remus Borza, numele a cel puțin trei miniștri trebuie să se afle pe lista remanierii.

„PSD pregătește o remaniere, nu pot decât să încurajez o astfel de decizie. Eu am cerut-o încă din iunie, imediat după căderea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Sunt mai mulți miniștri care nu au confirmat. Sper să își dea seama și Liviu Dragnea. Și mă refer la Dănuţ Andruşcă, ministrul Economiei, Lucian Șova, ministrul Transporturilor, și George Ivașcu, ministrul Culturii. Evident că sunt și alții. Ministrul „Pamblică" (n.r. Valentin Popa, ministrul Educației) este campionul gafelor după premierul Viorica Dăncilă. Și ALDE ar trebui să-și facă o evaluare a proprilor miniștri, câtă vreme niciunul nu a rupt gura târgului.

Înlocuirea miniștrilor care nu au performat ar neutraliza în parte atacul opoziției și al președintelui Iohannis la adresa Guvernului, ar da satisfacție unei părți a societății nemulțumită de activitatea acestor miniștri, ar translata atenția, discursul public și presiunea de pe PSD pe alți actori politici sau instituționali", a spus Remus Borza, în cadrul emisiunii „Borza Analytica".

„În ultimii trei ani, nu am fost în măsură să dăm în circulație nici măcar un km de autostradă. Infrastructura de transport, fie ea rutieră, feroviară, navală sau aeriană, reprezintă cel mai elocvent barometru privind dezvoltarea economică a unei națiuni. Iar noi suntem codașii Europei în ceea ce privește infrastructura. Cu referire la George Ivașcu, aveam așteptări foarte mari. Îl cunosc și îi apreciez calitățile de manager de teatru. Însă, ca ministru al Culturii, într-un an al Centenarului, a făcut mai mult figurație.

PSD este un partid mare, cu peste 500.000 de membri. Are, indiscutabil, oameni valoroși. Mediocritatea Guvernului, în ansamblul lui, aduce deservicii partidului. Nu mai vorbesc de deserviciile aduse țării, din punct de vedere al imaginii, credibilității și favorabilității. Guvernul PSD-ALDE este izolat pe scena politică internațională, este nefrecventabil, chiar dacă premierul are întâlniri cu lideri din alte țări, cea mai recentă fiind cu Regele Spaniei, Felipe al VI-lea. Însă sunt întâlniri protocolare, fără substanță și fără finalitate", a declarat deputatul.

Își permite Dragnea remanierea?

Întrebat dacă Liviu Dragnea își permite remanierea în urma atacurilor recente lansate asupra sa și chiar a partidului de către Gabriela Firea, deputatul Remus Borza a răspuns astfel: „Dragnea își permite remanierea dacă negociază cu liderii filialelor de unde provin miniștrii remaniabili, pentru ca tot acele filiale să nominalizeze candidați pentru portofoliile pierdute sau pentru alte portofolii noi. Cu alte cuvinte, filialele Neamț, Suceava, Bacău, București să primească un minister".

„Din punctul de vedere al recredibilizării Guvernului, mai ales din perspectiva preluării președinției Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019, e nevoie de un suflu nou, de sânge proaspăt în instalațiile Guvernului", a spus Borza. Deputatul consideră că „PSD nu își poate permite să facă scut în jurul, nu puținilor, miniștri incompetenți din Guvernul Dăncilă. Ar fi cam mult și ar dăuna grav chiar și celui mai mare partid al țării. Dacă va opta să-i salveze pe toți, în frunte cu Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea, PSD riscă să se transforme în percepția din ce în ce a mai multor români, în partidul stat. Un partid care guvernează discreționar, care nu mai aude și nu mai ascultă de vocea poporului", a concluzionat Remus Borza.

Amintim că prim-ministrul Viorica Dăncilă a afirmat că o remaniere guvernamentală va fi decisă în urma evaluărilor pe care le va face, precizând că deja au început analizele pe fiecare minister în parte.

 

Video


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24