Reforma administraţiei publice: Paul Stănescu, discuţii cu reprezentanţi ai Comisiei Europene

Paul Stanescu
Paul Stanescu

Reforma administraţiei publice a fost pe agenda discuţiilor vicepremierului Paul Stănescu cu reprezentanţi ai Comisiei Europene.

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, s-a întâlnit miercuri cu Stefan Olsson, director general la Direcţia Generală pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune a Comisiei Europene, şi cu Cendrine de Buggenoms, şef de unitate în aceeaşi direcţie.

Potrivit unui comunicat al MDRAP, remis Agerpres, discuţiile au vizat, în special, reforma administraţiei publice, precum şi managementul şi implementarea fondurilor derulate prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

'Acordarea de sprijin autorităţilor publice locale şi creşterea absorbţiei fondurilor europene reprezintă două dintre priorităţile noastre de guvernare. La nivelul ministerului pe care îl conduc, precum şi la nivelul Guvernului, conştientizăm nevoile administraţiei publice din România şi le avem în vedere în toate demersurile noastre. În plus, fondurile europene reprezintă o oportunitate pentru modernizarea administraţiei, oportunitate pe care intenţionăm să o valorificăm cât de mult posibil', a declarat Paul Stănescu.

Proiecte pentru realizarea măsurilor de simplificare

El a precizat că preocuparea pentru realizarea unei reforme reale a administraţiei publice din România a fost impusă de nevoia de dezvoltare şi consolidare a capacităţii autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, astfel încât acestea să poată funcţiona la standarde europene.

[citeste si]

'Monitorizăm atent contractele pe care le avem în implementare, iar o atenţie deosebită o acordăm autorităţilor publice centrale. Pentru administraţia publică locală din România, am lansat apeluri în vederea implementării managementului calităţii şi intenţionăm lansarea, în acest semestru, a măsurilor ce vizează planificarea strategică şi procesul decizional la acest nivel. De asemenea, vom lansa un apel de proiecte pentru realizarea măsurilor de simplificare la nivel local', a afirmat Stănescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel