REFERENDUM FAMILIE. Toni Neacșu explică de ce e INUTIL, fără MIZĂ: Nu va scoate oamenii la vot

Fostul judecător Toni Neacșu explică de ce referendumul pentru familie este complet inutil.

Perfect inutil

”Referendumul pentru revizuirea Constitutiei in ce priveste definirea casatoriei este perfect inutil. Art 48 face deja referire la casatorie ca avand o componenta biologica si, fiind legata de protectia copiilor, sintagma "intre soti" inseamna deja "intre barbat si femeie". Curtea Constitutionala, unicul interpret oficial al legii supreme, a lamurit acest lucru, ultima oara chiar prin Decizia 580/2016 prin care a avizat referendumul.

Fără impact asupra comunității LGBT

Referendumul nu se refera la altceva decat la dreptul la casatorie, deci modificarea constitutiei nu va avea impact asupra altor drepturi ale comunitatii LGBT. Nu pune in discutie nici adoptia, nici uniunea sau parteneriatul civil, nici mostenirea nici orice alt drept civil.

Potrivit art. 258 alin 4 Cod civil casatoria in Romania inseamna uniunea dintre un barbat si o femeie.

Cauza Coman Hamilton de pe rolul CCR nu pune in discutie definitia legala a casatoriei in Romania (intre barbat si femeie) ci recunoasterea casatoriilor incheiate in strainatate, dreptul de rezidenta si alte drepturi izvorate din aceste casatorii. Aceste drepturi ar izvori oricum din legislatia europeana, de aici si sesizarea Curtii europene de justitie.

Inutil, fără MIZĂ

O adevarata revizuire a Constitutiei, in sensul de a schimba ceva din ceea ce deja nu e acum, ar fi sa legiferezi invers, anume casatoria e posibila intre persoane de acelasi sens. Fiind inutil, fara miza, referendumul nu are cum sa scoata oamenii la vot.” a scris avocatul Toni Neacșu pe Facebook. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel