Referendum, boicot. Dăncilă, mesaj tranșant în ședința de Guvern

Sedinta de Guvern
Sedinta de Guvern

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, marți, în ședința de Guvern, a vorbit despre referendum, precum și despre sabotarea acestuia.

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție va fi organizat pe 6 și 7 octombrie, a anunțat premierul Viorica Dăncilă. Ședința extraordinată a Cabinetului Dăncilă vine după ce, luni, Curtea Constituțională a dat aviz favorabil Legii privind revizuirea Constituției, adoptată săptămâna trecută de Senat, în calitate de Cameră decizională.

„Vom adopta actele necesare. (...) Pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea să-și exprime opțiunile, referendumul va fi organizat timp de două zile, respectiv pe 6 și 7 octombrie 2018", a zis Viorica Dăncilă marți, 18 septembrie, la începutul ședinței de Guvern.

„Referendumul nu este unul împotriva minorităților sexuale, așa cum încearcă să speculeze unii. Este efectul unui demers cetățenesc, iar partidele politice trebuie să respecte voința cetățenilor”, a precizat premierul.

Boicot

„În locul apelurilor pentru boicotarea acestui referendum, ar fi mai onest dacă partidele și-ar asuma o poziție clară față de tema propusă. Partidul pe care îl reprezint a decis să sprijine acest referendum", a mai spus premierul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel