EXCLUSIV  Referendum familie. Ce spune Bulai despre boicot

Bogdan Cotigă / 19 sep 2018 / 17:57 Salveaza PDF Comentarii
referendum
Descriere foto: referendum

Campania #boicot este o acțiune civică cu șanse foarte mici de reușită, consideră sociologul Alferd Bulai într-o declarație pentru DC News.

De la anunțarea referendumului pentru familie, contestatarii modificării Constituției au inițiat o campanie numită #boicot prin care se dorește convingerea alegătorilor să nu meargă la vot pentru a nu se strânge cvorumul necesar validării.

Sociologul Alfred Bulai nu vede cu ochi buni acest demers chiar dacă consideră că, la acest moment, este singura variantă valabilă de comunicare pentru contestatari.

"Șansa de a boicota acest referendum prin neprezentare este una relativă mică pentru că există o parte a populației în România care merge la orice vot sau referendum. Și nu îi poți schimba printr-o campanie de acest fel. Chiar și așa, fără această acțiune civică, prezența la referendum va fi una mică indiferent de ce vor autoritățile", ne-a spus Alfred Bulai.  

Nu a existat dezbatere 

Sociologul a mai declarat că vremea dezbaterii a trecut și că nu a existat așa ceva înainte de stablirea datei referendumului. "Cred că dezbaterea ar fi trebuit să existe cu mult înainte de referendum. N-a existat dezbatere și nici nu mai este timp pentru așa ceva, așa că... varianta boicotului este corectă din punct de vedere a ceea ce vor ei, însă șansele de reușită sunt foarte mici", a adăugat sociologul.  


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25