Reacția Guvernului Ciucă după decizia CCR privind purtarea măștilor

Francezii ar trebui să înceapă să poarte din nou măşti sanitare în spaţiile aglomerate, solicită ministrul Sănătăţii  / Foto Pexels
Francezii ar trebui să înceapă să poarte din nou măşti sanitare în spaţiile aglomerate, solicită ministrul Sănătăţii / Foto Pexels

Deciziile CCR nu se pot pune în discuție, a transmis purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Deciziile CCR nu se pot pune în discutie, dar așteptăm motivarea și de îndată Guvernul va lua o decizie în conformitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Reacția lui Dan Cărbunaru are loc în contextul în care judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au stabilit, marți, că instituirea obligativității purtării măștii de protecție în spațiul public a fost neconstituțională.

CCR a constatat neconstituționalitatea în ansamblu a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.192/2020 întrucât a fost adoptată cu încălcarea prevederilor constituționale ale art.1 alin.(3) și (5) și art.79 alin.(1), referitoare la avizarea proiectelor de acte normative de către Consiliul Legislativ.

Curtea precizează că, prin efectul prezentei decizii, sunt eliminate din fondul activ al legislației, în condițiile art.147 alin.(1) și (4) din Constituție, doar dispozițiile cuprinse în Ordonanța de urgență a Guvernului nr.192/2020, în timp ce celelalte texte normative din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și din Legea nr.81/2018 privind reglementarea activității de telemuncă rămân în continuare în vigoare.

Citește pe DCNews: EXCLUSIV Decizie CCR. Cuculis: Absolut toți cei care au contestat amenzile vor câștiga! Vor fi anulate toate amenzile care nu au fost încă anulate!

Eliminarea restricțiilor în România. Medicul Adrian Marinescu: Până în Paște, se vor întâmpla lucrurile destul de repede

Medicul Adrian Marinescu a vorbit, marți, despre eliminarea restricțiilor din România, impuse prin prisma pandemiei.

„Până în Paște, cred că se vor întâmpla lucrurile destul de repede. Asta înseamnă că, în afară de mască la interior, nu vom avea mască la exterior. Ultima măsură ridicată va fi probabil masca la interior, care va rămâne ca recomandare. Cred, într-adevăr, că, până în Paște, aceste lucruri se vor întâmpla. E ceea ce se întâmplă peste tot în Europa, evident că nu facem notă discordantă. Este adevărat că la noi sunt, totuși, niște lucruri diferite. (...) Sunt mai puține cazuri severe, dar, din păcate, sunt mulți care se prezintă la spital în fiecare zi. Acel procent mic de cazuri severe va exista și de acum înainte, cel puțin în săptămânile care vor veni”, a spus medicul Adrian Marinescu, marți după-amiază, într-o intervenție telefonică la Antena 3, în cadrul emisiunii Cătălinei Porumbel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel