Răzvan Marin, vizat de presa belgiană. Ce spun ziariştii

Fotbalistul român Răzvan Marin trece prin cea mai bună perioadă a sa de când a venit la Liege acum ceva mai mult de un an.

Fotbalistul român Răzvan Marin este 'gardianul jocului lui Standard', scrie site-ul sudinfo.be despre mijlocaşul care 'trece prin cea mai bună perioadă a sa de când a venit la Liege acum ceva mai mult de un an'.

Standard o întâlneşte joi (astăzi) pe FC Bruges în deplasare, în semifinala retur a Cupei Belgiei. Standard a câştigat în tur cu 4-1, Marin pasând decisiv la un gol. Echipa antrenată de Ricardo Sa Pinto 'va conta pe forma şi talentul' lui Marin în acest meci, menţionează site-ul citat.

'Venit discret la Standard pe 20 ianuarie 2017, (...) Răzvan Marin a devenit, în douăsprezece luni, gardianul jocului lui Standard. Cel care, alături de Uche Agbo, dă impulsul, coboară să caute mingi în linia mediană ca să le trimită în faţă, graţie unei calităţi peste medie a paselor şi a unui joc îndreptat de acum spre atac. Statisticile nu mint: în ultimele zece meciuri în care a luat parte, internaţionalul român a înscris de cinci ori şi a reuşit patru pase decisive, în 785 de minute de joc', scrie sudinfo.be.

Era prevăzut să se adapteze treptat

Site-ul aminteşte că la început lucrurile nu au fost simple pentru jucătorul adus de la FC Viitorul în schimbul a 2 milioane de euro. Iniţial era prevăzut ca în a doua parte a sezonului trecut mijlocaşul să se adapteze treptat la exigenţele fotbalului belgian, înainte de a-i lua locul în echipă lui Adrien Trebel. La puţin timp după venirea lui Marin, Trebel s-a transferat însă la Anderlecht.

'Polivalent, tehnic şi muncitor, Răzvan Marin şi-a pus multe întrebări în sezonul trecut, când Aleksandar Jankovic (antrenorul de atunci - n. r.), foarte neajutorat, l-a folosit cu zgârcenie şi mai ales când Ricardo Sa Pinto i l-a preferat, până la sfârşitul lui septembrie, pe Bope Merveille Bokadi. Ghinionul unuia înseamnă norocul altuia, românul a profitat din plin de şansa sa când robustul congolez a suferit o ruptură de ligamente încrucişate la genunchi, în deplasarea cu Anderlecht de pe 1 octombrie. De atunci lui Marin i-a ieşit totul'.

[citeste si]

În campionat, Standard este pe poziţia a 9-a, când mai sunt cinci etape din sezonul regulat, pe care îşi propune să-l încheie în primele şase locuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel