Război Dragnea-Tudose: Chirieac: Deznodământul e CLAR. Greșeală FUNDAMENTALĂ

În urma reacțiilor din PSD în ultimele 24 de ore, Bogdan Chirieac este sigur că deznodământul confruntării este debarcarea premierului Mihai Tudose. 

Bogdan Chirieac este de părere că premierul Mihai Tudose a făcut câteva greșeli care i-au fost fatale. 

"În acest moment, cred că singura problemă care se mai pune este numele noului prim-ministru care va fi desemnat. După cum am văzut evoluția în ultimele 24 de ore, inclusiv intervenția doamnei Gabriela Firea, un lider puternic în PSD, cât și declarația doamnei Ecaterina Andronescu, lucrurile se îndreaptă spre un deznodământ clar: îndepărtarea premierului Mihai Tudose. Ce anume a determinat această stare de nervi în PSD, vom analiza în orele și zilele următoare. Următorul premier va fi până la sfârșit tot de la PSD. Majoritatea parlamentară nu s-a schimbat, programul de guvernare a continuat, chiar dacă au fost doi premieri PSD în 2017.

Declanșatorul actualei crize este acela că Mihai Tudose s-a sacrificat pentru un obscur șef al Poliției, pe care opinia publică îl dorea demis. Poate și modul de comunicare al lui Mihai Tudose cu partidul a fost deficitar. Nu și-a dat seama cât de toxică este pentru partid și societatea românească zicerea cum că dânsul ar fi de la Securitate, zicere, dacă vreți, neconfirmată de vreo dovadă. Au fost speculații că și-a făcut doctoratul la Academia de Securitate și că nu știu cine i-a semnat prefața și postfața. Dar altminteri, alte dovezi nu au fost. S-a lăsat să planeze acest lucru," a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Greșeală fundamentală

Analistul consideră că greșelile făcute de premier i-ar putea distruge cariera politică. Printre erori, una dintre ele a fost fundamentală. 

"Mihai Tudose face o greșeală fundamentală. Nu-și dă seama că partidul nu mai dorește să se afle la cheremul Securității. Dacă înainte de '89 partidul conducea clar Securitatea, în anii '90, pe vremea lui Iliescu, cu siguranță partidele au rămas deasupra Securității. Odată cu venirea lui Traian Băsescu, Securitatea a fost deasupra partidelor. Lucrurile au continuat, într-o oarecare măsură, cam la fel, până la venirea lui Eduard Hellvig, la SRI, în anul 2015. El a scos SRI din jocurile politice și statul paralel. Mihai Tudose a dat ceasul înapoi sau a dat această senzație. Acest fapt de pactizare cu Securitatea, cu statul paralel, riscă să distrugă cariera politică a lui Mihai Tudose. Iată reacțiile: Dumitru Buzatu, doamna Andronescu, doamna Firea. S-a spus clar că nu se vrea așteptarea CEx-ului de la Iași. Se vrea luni sau marți sau miercuri un CEx extraordinar pentru a se tranșa situația. Partidul nu mai are răbdare," a mai spus Bogdan Chirieac. 

Reamintim că în ultimele 24 de ore mai multe voci puternice din PSD au solicitat reuniunea de urgență a Comitetului Executiv Național pentru rezolvarea crizei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel