Rareş Bogdan, SFAT pentru Marcel Vela după faza cu România TV: Să-i îndepărteze!

Rareș Bogdan
Rareș Bogdan

Rareş Bogdan critică faptul că postul România TV ar fi anchetat într-un dosar penal după ce au fost difuzate mai multe informaţii cu privire la situaţia de la Spitalul Gerota. 

Într-o intervenţie la România TV, Rareş Bogdan a criticat faptul că autorităţile ar fi deschis un dosar penal după informaţiile difuzate de către postul România TV cu privire la situaţia de la Spitalul Gerota.

"Am vorbit atât cu colegii dumneavoastră, cât şi cu ministrul Marcel Vela. Cred că cea mai mare greşeală pe care poate să o facă o putere în astfel de momente este să intre în conflict cu o instituţie de presă sau cu jurnalişti. Pentru că, în primul rând, e nevoie de colaborare. Cei care conduc ministere, instituţii publice, la această oră, trebuie să înţeleagă că presa este un partener şi nu trebuie tratat ca un duşman. Trebuie atrasă într-un parteneriat în beneficiul publicului din România. (...)  Părerea mea este că Marcel Vela a fost influenţat în acest caz. Mă îndoiesc că domnia sa a semnat o plângere penală împotriva jurnaliştilor. Situaţia trebuie reglementată de urgenţă pentru că e inadmisibil ca jurnaliştii să fie tracasaţi sau să simtă că este pusă o presiune asupra lor încercându-se aflarea surselor. Niciodată un jurnalist nu trebuie să-şi dezvăluie sursele, repet acest lucru", a declarat Rareş Bogdan într-o intervenţie telefonică la România TV.

Sfat pentru Marcel Vela

"Îmi pare extrem de rău că tocmai Marcel Vela, care este unul dintre miniştrii buni ai Cabinetului şi care până acum a fost foarte bun în această criză, intră în această ecuaţie. Eu l-am rugat să încerce să-şi îndepărteze de lângă el sfătuitorii de tip miliţian care-i influenţează raţiunea. Pentru că nu este prima ieşire. În ultimele două-trei săptămâni cred că este a treia mea poziţie clară în care l-am rugat frumos, ca pe un prieten, ca pe un frate mai mare, să încerce să gândească cu mintea lui, pentru că este un om raţional, un om care are o carieră în politică şi un om care înţelege parteneriatul presă-politic în favoarea cetăţeanului", a mai declarat Rareş Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel