Raport Siria. Peste 300 de atacuri chimice au fost lansate împotriva civililor

Un raport al Institutului pentru politici publice globale (GPPi) arată că civilii au fost expuși la peste 300 de atacuri chimice.

Revista germană Der Spiegel a dat publicității un raport al Institutului pentru politici publice globale care arată că armele chimice au fost folosite mult mai frecvent în războiul civil din Siria decât se credea până acum.

În acest conflict au avut loc 336 de atacuri "dovedite în mod credibil" cu agenţi de război chimic precum clor sau sarin, potrivit unei anchete a Institutului pentru politici publice globale (GPPi), citează dpa.

Documentul arată că Guvernul preşedintelui Bashar Al-Assad este considerat responsabil de aceste atacuri în 98% din cazuri.

Raportul are la bază o evaluare a victimelor care au fost evaluate de o echipă internaţională de experţi în urma atacurilor la care au fost expuse. Pe lângă cele dovedite alte pentru alte 162 alte presupuse atacuri chimice nu s-a putut stabili cu exactitate dacă au fost bombe chimice sau alte substanțe. Majoritatea atacurilor au fost asociate cu începutul unei ofensive armate a regimului lui Assad, mai arată raportul GPPi.

La începutul anului trecut, un raport al Înaltului comisar al ONU pentru drepturile omului a afirmat că în războiul civil din Siria s-au produs 34 de atacuri chimice clar demonstrabile, majoritatea atribuite de asemenea regimului lui Assad.

Conform informațiilor publice zeci de persoane și-au pierdut viața în urma acestor atacuri iar alte câteva zeci au scăpat cu răni grave.

Vezi și: Siria deține arme chimice, declară șeful Pentagonului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel