EXCLUSIV  Raport ISU cu spitalele fără autorizație de securitate la incendiu. Managerii de spital descriu o situație controversată: ”Nu se impune”

Raport ISU cu spitalele fără autorizație de securitate la incendiu. Managerii de spital descriu o situație controversată: ”Nu se impune” FOTO Pixabay ilustrativ
Raport ISU cu spitalele fără autorizație de securitate la incendiu. Managerii de spital descriu o situație controversată: ”Nu se impune” FOTO Pixabay ilustrativ

Un raport al IGSU din 2019, semnat de Raed Arafat, arată că un număr mare de unități sanitare cu paturi pentru tratament sau internări nu au autorizația de securitate la incendiu. Sunt zeci de spitale, iar topul e condus de București-Ilfov, urmat de Cluj, Constanța, Bihor și altele. Mai mulți manageri de spital au fost contactați de DCNews.ro. În urma discuțiilor, a rezultat o situație controversată. 

Managerii unora dintre spitalele care apar în raportul IGSU ne-au declarat că au avizele necesare, au autorizație de detecție a incendiilor și autorizație pe stingere a incendiilor. Însă, cu privire la clădirile în sine, pentru care s-a cerut autorizație per ansamblu, cei de la ISU au spus că nu se impune, nu necesită, clădirea fiind autorizată când a fost construită.

Unul dintre manageri ne-a declarat că a avut verificări de la ISU, ISCIR, DSP, însă nu i s-a dat nicio măsură de îndeplinit, de conformare, etc. A mai cerut încă o dată autorizație și a primit în scris că nu necesită. 

Deși, în general, în comunicările publice, pare a se folosi un truc, printr-o abordare de natură să inducă frica, în comunicările nedestinate publicării, în urma controalelor, nu sunt raportate probleme. De altfel, și ministrul Sănătății a spus că nu au fost raportate probleme la Institutul ”Matei Balș” - care nici nu apare în raportul mai sus citat- în urma controalelor, deși în spațiul public s-a spus, după incendiu, că spitalul nu avea autorizație de securitate la incendiu. 

Prin urmare, într-o astfel de situație expusă, cum ISU nu a dat autorizație la incendiu per ansamblu pentru că ”nu se impune”, managerul este cel care răspunde în cazul în care se întâmplă o asemenea tragedie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel