Raluca Turcan anunţă că minerii îşi iau joi salariile. Când primesc restanţele pentru transport şi bonuri de masă

Se ştie când iau banii minerii
Se ştie când iau banii minerii

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunţat că joi, 25 februarie, minerii din Valea Jiului îşi vor primi salariile restante, conform protocolului semnat cu liderii acestora. 

"Toate procedurile premergătoare realizării plăților restante către cei peste 4 000 de mineri angajați ai Complexului Energetic Hunedoara au fost deja parcurse până în acest moment, astfel încât zilele viitoare oamenii să aibă banii virați în conturi, așa cum am stabilit cu reprezentanții sindicali.

Am parcurs trei etape importante până să ajungem la o soluție care să asigure plata salariilor și beneficiilor restante:

1. Modificările legislative care să permită utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale care să permită practic plata salariilor pentru angajații CEH S.A.. Prin modificarea normelor metodologice ale aceleiași legi, s-a asigurat suma necesară pentru plata creanțelor salariale de către CEH S.A.;

2. Am discutat cu reprezentanții minerilor un calendar al plăților care să ne permită să asigurăm, financiar, atât plata salariilor restante, cât și a celorlalte beneficii precum tichetele de masă și costurile cu transportul la și de la locul de muncă. În aceeași zi, 22 februarie, am semnat un acord care a avut drept rezultat încheierea protestelor și ieșirea minerilor din subteran;

3. A doua zi după încheierea acordului, în 23 februarie, au fost virate deja în conturile indicate în borderourile transmise de CEH Hunedoara sumele aferente creanțelor salariale pentru luna ianuarie 2021. Suma totală virată a fost de 9 milioane lei, pentru 4.010 beneficiari, mineri, iar aceste plăți s-au făcut cu 2 zile în avans față de calendarul agreat cu reprezentanții sindicatelor minerilor;", a scris Raluca Turcan pe Facebook. 

Salariile intră joi. Când intră restanţele pe transport şi bonuri de masă

"Astăzi, am adoptat prin Hotărâre de Guvern acordarea unor ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor minerilor din Valea Jiului, prin care vor fi acoperite tichetele de masă și transportul, sume restante din ultimele 10 luni. Plățile se derulează prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecții Sociale, prin agenția județeană Hunedoara și sunt în sumă totală de 11 milioane lei.

Prin urmare, au fost întreprinse toate demersurile pentru ca acordul semnat cu reprezentanții minerilor să fie respectat, iar în 25 februarie oamenii să își găsească în cont banii de salarii, urmând ca în 26 februarie să poată fi virate sumele reprezentând restanțele pentru transport și tichete de masă", a mai scris Raluca Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel