Raluca Prună explică ultima mișcare: "Nu aveam altă soluție"

Ministrul Justiţiei Raluca Prună a declarat, vineri seara, că a ales calea ordonanţei de urgenţă în privinţa interceptărilor pentru a nu crea sincope. 

"Am ales calea ordonanţei de urgenţă, pentru că nu aveam alta cale pentru a nu crea sincope, dar am mai spus că trebuie să dezbatem în societate dacă soluţia aceasta este una pe care, temporară sau tranzitorie fiind, vrem s-o permanentizăm sau dacă dorim să dublăm, să facem o alta structură, o altă infrastructură, vreau să spun. Deci nu văd niciun fel de contradicţie, nu s-a întâmplat nimic de ieri până astăzi, dar, pentru că am intervenit pe calea ordonanţei de urgenţă, care este excepţională, (...) ne-am gândit să punem deja în lege posibilitatea - fără a anunţa nimic - ca şi Ministerul Public, care era singurul..., deci în afară de DIICOT şi DNA, care sunt structuri specializate în cadrul parchetelor, Ministerul Public nu avea posibilitatea să deţină astfel de sisteme. Şi ne-am gândit că este bine şi pentru o unitate de structură a Ministerului Public, pentru ca şi DNA, şi DIICOT sunt structuri specializate, dar funcţionează în cadrul Ministerului Public, că este deci bine sa aducem restul. Ministerului Public la aceleaşi condiţii şi aceasta este raţiunea pentru care am prevăzut această posibilitate pentru Ministerul Public", a explicat Raluca Prună, potrivit Agerpres.

Ea a adăugat că s-a mers pe ideea de a aduce "toate structurile de parchet pe acelaşi picior de egalitate".

"De aceea am şi procedat cum am procedat cu poliţia judiciară. Şi acolo avem urgenţa, pentru că astăzi avem poliţie judiciară detaşată numai în cadrul DNA, nu aveam la DIICOT şi la Ministerul Public. Şi am considerat că trebuie sa creăm condiţii egale pentru toate structurile de parchet, de fapt pentru Ministerul Public în integralitatea lui, pentru că avem un singur Minister Public, nu mai multe", a spus ministrul Justiţiei.

Raluca Prună a afirmat că nu există un cost bugetar mare, ţinând cont că ofiţerii detaşaţi au deja posturile bugetate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel