Rafila: ”Eu am avut o formă ușoară, spre medie a bolii.” Cât timp ești protejat

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, a vorbit despre vaccinarea COVID-19, precizând totodată că a avut o „formă ușoară, spre medie a bolii”.

„Eu am avut o formă ușoară, spre medie a bolii. Probabil că titlul meu de anticorpi este mai redus. După boală, o perioadă de șase luni este considerată o perioadă în care ești protejat. Dar, dincolo de șase luni, este posibilă, cel puțin teoretic în momentul de față, pentru că există puține cazuri la nivel mondial, reinfecția. Și, atunci, vaccinarea îți oferă o protecție”, a spus Alexandru Rafila, marți seară, în cadrul emisiunii „Sinteza zilei” de la Antena 3.

„Este puțin ciudat că avem o categorie așa zis privilegiată, etapa a doua, care are peste 6 milioane de persoane, și o să ajungem să avem mai multe persoane decât în categoria a treia. Și nu poți să faci o prioritizare reală. Eu m-am uitat pe cifrele de până acum. Persoanele vârstnice sunt doar până la 5 la sută din totalul celor care s-au vaccinat. Lucrul acesta îmi generează niște neliniști”, a mai spus Rafila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel