Rafila, despre măsurile impuse de Crăciun și Revelion: Dacă vor să aibă sărbători apropiate de normalitate, să se comporte PRECAUT

Ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre măsurile care se vor impune de sărbători.

Prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul PSD al Sănătății, a fost întrebat de Silviu Mănăstire, în emisiunea "Dosar de politician" de la B1 TV, ce măsuri se vor lua de Crăciun și Revelion, în contextul pandemiei de COVID-19 și dacă vor exista relaxări.

"Mi-e greu să vă spun acum ce se va întâmpla peste 3 - 4 săptămâni, dar eu am o preocupare față de ceea ce se întâmplă în acest moment.

Am văzut pe la târgul de Crăciun de la Brașov că era o mare frenezie, am văzut niște concerte care nu aveau nimic de-a face cu măsuri de bază care să prevină transmiterea... și eu cred că dacă oamenii vor să aibă niște sărbători cât mai apropiate de normalitate, ar trebui să se comporte mai precaut în această perioadă", a declarat Alexandru Rafila. 

După ce Silviu Mănăstire i-a dat exemplul altor țări care au impus oamenilor ca la târgurile de Crăciun să poarte mască și să prezinte certificatul verde, ministrul Sănătății a completat că: "nu e nimic complicat, dar să știți că și dacă ești într-un spațiu aglomerat și porți masca, tot nu e nimic complicat, dar e o chestiune de mentalitate și de obișnuință de a respecta câteva reguli și de a ne respecta unul pe altul.

Masca e obligatorie, dar din ce am văzut eu acum câteva zile la un concert de la Sala Palatului, era obligatorie, dar nu o purta nimeni! Adică... și obligativitatea asta, că noi tot discutăm despre introducerea unor măsuri legislative, dar măsurile legislative sunt una și respectarea lor e cu totul și cu totul altceva și aici, lucrul ăsta se leagă se faptul că unii oameni cred tot felul de lucruri care mai de care mai fantasmagorice. Eu cred că e o chestiune legată de lipsa de educație!"

"Nu o să ia nimeni vreo măsură fără să vadă care este evoluția"

Întrebat din nou despre măsurile impuse de Crăciun și Revelion, Alexandru Rafila a subliniat că totul depinde de contextul epidemiologic din acea perioadă.

"Trebuie văzut contextul epidemiologic, că nu o să ia nimeni vreo măsură fără să vadă care este evoluția. Noi acum suntem în scenariul verde, dar nu contează numai asta. Contează și care este trendul, dacă trendul va fi descrescător sau crescător", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel