Radu Soviani, anunţ despre votul de învestitură: Am convingerea că pică. Atitudine kamikaze

Radu Sovianu a criticat PNL şi programul lor de guvernare, afirmând că măsurile sunt fanteziste şi că nu au nicio şansă să fie îndeplinite, mai ales că Guvernul Orban va pica în Parlament luni, 4 noiembrie. 

"Ei vor face ce au făcut guvernele din 2009 încolo, care sunt cele mai proaste guverne ale României, în condiţiile în care au majorat TVA-ul, au majorat taxe, au tăiat salarii şi au contribuit la căderea generalizată a nivelului de trai în România după ce au ignorat criza. Banii luaţi de Guvernul Dăncilă din fondul de rezervă nu sunt o anomalie, pentru că statul nu trebuie să genereze blocaje în economie. 

Pe de altă parte, programul de guvernare rămâne la nivelul de desene pe hârtie, pentru că dl Orban nu a putut azi nici măcar să îşi impună punctul de vedere cu privire la ziua în care va fi votul. Am convingerea că ce face PNL este o atitudine tip kamikaze în acest moment, pentru că nu au nici planul B, nici planul C. Tot ce au vrut să facă a fost să dea jos Guvernul Dăncilă, fără a avea ceva de pus în loc. Nu este un joc politic. Am convingerea că Guvernul Orban va pica", a explicat Soviani. 

Programul de guvernare, criticat

"Mă uit la măsurile propuse în programul de guvernare, un draft de altfel, pentru că până nu e votat Guvernul rămâne la stadiul de desene pe asfalt. Păi din cele 12 măsuri, niciuna nu poate fi aplicată pentru că sunt fanteziste. Ca să fie adoptate ordonanţe de urgenţă, trebuie să existe un Guvern, ca să existe un Guvern, trebuie să treacă de Parlament, şi nu va trece.

Au pe listă 'asigurarea condiţiilor pentru buna desfăşurare a alegerilor prezidenţiale din 10 şi 24 noiembrie'. Păi nu va fi un Guvern Orban nici pe 10, nici pe 24 noiembrie. Apoi vorbesc de nominalizarea candidatului pentru funcţia de comisar european. Vom vedea, văd că au pe cineva pe care şi-l doresc, dar dacă nu sunt la guvernare, nu îl pot nominaliza. 

Iar rectificarea bugetară este cea mai haioasă dintre măsuri, pentru că dânşii neajungând la guvernare până la final de an nu mai au ce să rectifice. Bugetul se va rectifica singur prin execuţia bugetară la finalul anului. Vă dau în scris că mai devreme de februarie 2020 nu vor face bugetul pentru anul viitor", a spus Radu Soviani la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel