Radu Carp, PNL: Cum poate fi dat Guvernul în judecată în baza ordonanței pentru creșterea salariilor demnitarilor

În ultima zi în care a fost premier interimar, președintele UNPR, Gabriel Oprea, a semnat ordonanța prin care a crescut salariile demnitarilor. În aceeași zi, ordonanța a fost publicată în Monitorul Oficial. 48 de demnitari beneficiază de ordonanța guvernamentală.

Președintele Klaus Iohannis a apreciat creșterea salariilor și a considerat că este un pas în lupta împotriva corupției. Salariul său va crește de 6.500 de lei net la 15.108 de lei net. Chiar dacă Gabriel Oprea a susținut că ordonanța pentru creșterea salariilor demnitarilor a fost ideea premierului Victor Ponta, premierul în funcție a declarat că miercuri va retrage ordonanța guvermanentală.

"Ordonanţa cu salariile demnitarilor - eu nu am fost de acord cu ea. Am spus că într-adevăr demnitarii trebuie să fie bine plătiţi, dar odată cu Legea salarizării. Nu am vrut să creez impresia că am ceva cu ceea ce s-a discutat între domnul Iohannis şi Oprea în absenţa mea. Dar revin la decizia mea şi miercuri vom adopta alta. Nu se măresc salariile demnitarilor decât odată cu bugetarii", a scris premierul Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Radu Carp, expert în drept constituțional și secretar executiv PNL, a declarat, pentru site-ul dcnews.ro, că  "dacă din 48 de demnitari vizați de ordonanța guvernamentală, unul își va încheia un contract în baza noii ordonanțe, acela poate să dea Guvernul în judecată în contencios pe teoria dreptului câștigat".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel