Pui înăbușit cu usturoi și mămăliguță. Rețetă tradițional românească

Pui înăbușit cu usturoi și mămăliguță. Rețetă tradițional românească. Puiul înăbușit cu usturoi și mămăliguță se înscrie cu ușurință pe lissta de preparate ale oricărui român. Este gustos și ușor de făcut

Ingrediente pui înăbuşit cu usturoi

4-5 pulpe superioare de pui (cu piele)
150 ml apă
3 linguri maioneză de usturoi
2 fire mărar
2 linguri ulei
sare, piper negru

Cum se prepară puiul înăbuşit cu usturoi

Pui înăbușit cu usturoi și mămăliguță. Rețetă tradițional românească. Pulpele se absorb bine cu şerveţele să fie uscate. Se presară generos cu sare şi piper râşnit mai grunjos pe ambele părţi. Se aşează pe o farfurie şi se toarnă uleiul peste ele. Se masează uşor. Se lasă să stea până revin la temperatura camerei (cam 30 minute).

Pui înăbușit cu usturoi și mămăliguță. Rețetă tradițional românească. Puteţi folosi atâtea pulpe cât vă intră pe un singur strat în cratiţă (de 25 cm diametru am folosit) fără a fi prea înghesuite sau să se suprapună, scrie e-retete.ro. Se încinge cratiţa fără nimic în ea şi se aşează pulpele cu pielea în jos. Se toarnă peste ele tot ce e în farfuria în care au stat (ulei, condimente).

Pui înăbușit cu usturoi și mămăliguță. Rețetă tradițional românească. Se lasă pulpele să se rumenească fără a le mişca prea mult, eventual ridicaţi uşor câte una să verificaţi culoarea. Durează cam 10 minute să se rumenească frumos, la foc mediu spre mic. Veţi vedea că pulpele au lăsat grăsime şi suc în tavă. Întoarceţi pulpele şi lăsaţi să se facă pe a doua parte încă 5 minute.

Pui înăbușit cu usturoi și mămăliguță. Rețetă tradițional românească. Trageţi cratiţa de pe foc şi când uleiul se mai potoleşte adăugaţi apă şi presaraţi puţină sare în ea. Acoperiţi cratiţa şi introduceţi-o în cuptorul încins deja la 180C. Lăsaţi puiul să se facă complet, cam 35 minute.

Pui înăbușit cu usturoi și mămăliguță. Rețetă tradițional românească. Scoateţi cratiţa din cuptor şi scoateţi carnea pe o farfurie. Fierbeţi sosul rămas în cratiţă la foc mare cam 2-3 minute, să scadă puţin. Adăugaţi mărarul tocat fin în timp ce fierbe. Luaţi cratiţa de pe foc. Adăugaţi câteva linguri din sosul din tavă peste maioneză şi amestecaţi.

Pui înăbușit cu usturoi și mămăliguță. Rețetă tradițional românească. Turnaţi maioneza în cratiţă şi amestecaţi bine. Maioneza este făcută cu lapte şi nu vrem să se taie, de aceea sosul nu se mai fierbe. Dregeţi sosul de sare. Adăugaţi pulpele înapoi în cratiţă şi stropiţi-le peste tot cu sosul usturoiat. Puneţi capacul şi lăsaţi să stea 10 minute. Serviţi cald, cu mămăliguţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel