PSD se pregătește să păstreze guvernarea

ACL vrea DEMISIA după ce a înfrânt PSD în cursa electorală pentru Palatul Cotroceni. 

"Bună seara! Rezultatul votului din această seară, evident, nu-mi face plăcere. Va trebui să vedem unde am greșit, atât eu personal, toți membrii PSD, leadership-ul, cât și partidul ca entitate și să tragem concluzii. Avem suficient timp pentru analize, concluzii și măsuri. Nu trebuie să acționăm în grabă, dar nici să ascundem erorile sub preș. PSD rămâne cel mai mare și cel mai important partid al României, singura alternativă de stânga, social-democrată. Acesta este un capital uriaș, confirmat de cele 40% voturi de la turul 1, precum și de milioanele de voturi luate astăzi. Reprezintă o bază extraordinară, inclusiv pentru menținerea guvernului Ponta. Nu de alta, dar măcar ca să nu dăm puterea unui singur partid, cum au clamat tot timpul adversarii noștri. În aceste momente grele, pentru orice pesedist, vreau să muțumesc tuturor celor ce l-au votat astăzi pe Victor Ponta, dar și celorlalte milioane de români care au demonstrat un spirit civic remarcabil, participând la vot într-un număr extraordinar, dându-ne o lecție din care trebuie să tragem concluzii cu toții, învinșii și învingătorii! Doresc să-l felicit pe Victor Ponta, care personal a dus o campanie remarcabilă, cu un efort personal extraordinar și care, ca un adevărat om de stat, și-a recunoscut înfângerea și și-a felicitat contracandidatul învingător astăzi. Trebuie să-l felicit și pe Klaus Johannis, care dincolo de părerea mea personală, a obținut încrederea unei majorități a românilor, a câștigat alegerile prezidențiale și îi doresc să fie un președinte al tuturor românilor, să-și asume rolul de mediator și unificator, să-și îndeplinească, fără abuzuri, atribuțiile constituționale. În fond, poporul are întotdeauna dreptate, chiar și când nu suntem de acord cu opțiunea sa", este mesajul postat de Georgică Severin. 

Atât premierul Victor Ponta, cât și vicepremierul Liviu Dragnea au declarat că nu vor renunța la guvernare. 

ACL strigă DEMISIE

În schimb, latura ACL cere demisia Guvernului prin vocile lui Vasile Blaga și Ludovic Orban. "Îi cer demisia actualului premier Victor Ponta pentru modul execrabil în care a organizat alegerile. Despre restul discutăm de mâine", a spus Vasile Blaga.

"Victor Ponta iese din scenă într-un mod ruşinos, pe uşa din spate, provocând cea mai mare umilinţă care a fost vreodată provocată României. Să faci apel la forţele de ordine din alte ţări pentru a împidica cetăţenii români să-şi exercite dreptul de vot arată nu responsabilitate, nu dragoste de cetăţenii tăi, ci o ură viscerală faţă de aceşti oameni", a precizat Ludovic Orban, care a cerut și demisia lui Teodor Meleșcanu, recent numit în fruntea MAE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel