Protocol SRI - PG, desecretizat: Tudorel Toader nu este mulţumit

Tudorel Toader a afirmat după desecretizarea Protocolului SRI - PG că îşi doreşte ca adevărul să iasă la suprafaţă.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat vineri că apreciază desecretizarea Protocolului dintre SRI şi Parchetul General, precizând că 'adevărul trebuie să iasă la suprafaţă'.

'Apreciem desecretizarea Protocolului SRI - Parchetul General - adevărul trebuie să iasă la suprafaţă! Vom aprecia continuarea procesului de desecretizare!', a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Serviciul Român de Informaţii a publicat vineri pe site Protocolul de colaborare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale. Documentul a fost încheiat pe data de 4 februarie 2009, fiind semnat de Tiberiu Niţu, prim-adjunct al procurorului general la acea vreme, şi Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI.

Protocolul a fost aprobat de şefii celor două instituţii de la acea dată - Laura Codruţa Kovesi şi George Maior. El a fost încheiat în baza Constituţiei, a Codului de procedură penală, a unor legi, ordonanţe de urgenţă şi hotărâri de guvern, dar şi a unor hotărâri CSAT, potrivit documentului declasificat de SRI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel