PROTOCOL ÎCCJ - SRI. Cristina Tarcea - Tudorel Toader, greșeală: NU TREBUIA!

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader, ministru al Justiției, consideră că președinta ÎCCJ, Cristina Tarcea, trebuia să aibă o reacție imediată privind protocolul cu SRI. 

Tudorel Toader a fost invitatul lui Mihai Gâdea. Ministrul Justiției a făcut declarații importante despre ce se întâmplă acum în justiție. 

Întrebat dacă președinta ÎCCJ, Cristina Tarcea, ar fi trebuit să solicite deja desecretizarea protocolului cu SRI, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a răspuns: ”Indiscutabil că da, indiscutabil că da, pentru că nu numai că nu trebuia să-l încheie - sigur, sper că nu l-a aplicat, că nu și-a desfășurat activitatea pe baza protocolului, altcumva decât legea, pentru că art. 124 din Constituție spune că judecătorul se supune numai legii. Prin urmare, dacă se supune numai legii, nu poate să se supună să ia în seamă și la ceea ce eventual scrie în protocol. Nu trebuia să-l încheie, nu trebuia să-l aplice și să se ghideze după protocol. Din momentul aflării - presupunem că altcineva l-a semnat - trebuia să-l denunțe și să ceară desecretizarea”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel