EXCLUSIV  PROTESTE MEDICI, SALARII. Sorina Pintea, MESAJ înainte de GREVĂ

Sorina Pintea, ministerul Sănătății, este invitata DCNews. Ministrul a vorbit despre o problemă acută din sistem: veniturile. 

Întrebată câți oameni așteaptă la proteste, ministrul Sănătății a răspuns: ”Sper că din ce în ce mai puțini, pentru că lucrurile se vor rezolva într-un fel sau altul. Am avut miting, urmează greva. E puțin ciudat. Eu aș fi vrut să văd mai mulți medici care ies și spun că veniturile au crescut. Eu am spus că probabil din decență n-au făcut-o, dar, pe de altă parte, există probleme care, într-adevăr, trebuie rezolvate legate de aplicarea legii salarizării și a regulamentului de sporuri. Sper, mă repet, să nu mai avem parte de mitinguri și greve de avertisment, pentru că-n ultimele două luni ne-am ocupat mai mult de salarii decât să ne focusăm pe pacient”. 

Salariile scăzute, de nedorit

Sorina Pintea a mai spus: ”Noi, la Ministerul Sănătății, am aplicat o lege: în momentul în care am constatat că vor exista aceste diferențe salariale, am avut o discuție cu cei din sistem și le-am transmis că ar fi de nedorit să scadă veniturile celor care deja le-au avut, dar, pentru că suntem limitați la acel procent de 30% de cuantum al sporurilor, am spus că putem utiliza variantele legale, adică aplicarea articolului 193 din Legea 95. Am și transmis procedura în teritoriu, dar, până la urmă, s-a constituit acel grup de lucru, la inițiativa primului ministru, care a venit cu o serie de propuneri care să relaxeze modalitatea de calcul a salariilor. Încă se discută, am avut întâlniri și ieri cu sindicatele care au venit cu propuneri care aproape se mulau pe cele venite de la manageri, semn că în sistem lucrurile se cunosc bine”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel