Protest spontan la Universitate: NU eutanasierii, DA sterilizării

caini-maidanezi
caini-maidanezi

După ce vineri seară peste 200 de persoane au manifestat în Piața Romană pentru eutanasierea câinilor maidanezi, nefiind de acord cu scrutinul iniţiat de Sorin Oprescu, sâmbătă seară, câteva zeci de persoane s-au adunat la Universitate, în fața Teatrului Național, pentru a susține sterilizarea câinilor comunitari, nu eutanasierea.

Protestatarii, aflați sâmbătă seară la Universitate, unii veniţi cu câinii de companie, au susținut că eutanasierea nu este o soluție pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân.

"Nu eutanasierii, da sterilizării", "Stop masacrului, noi suntem vocea lor", "Copiii iubesc maidanezii. Nu eutanasiaţi sufletul copiilor. Alegeţi viaţa", erau mesajele scrise pe pancartele manifestanților, potrivit Mediafax.

De asemenea, pe un afiş, în dreptul pozei cu un căţel era scris: "Suntem pedepsiţi pentru greşelile voastre".

Mobilizare pe Facebook

Protestul pro-maidanezi a fost unul spontan, iar mobilizarea s-a făcut pe o rețea de socializare, a explicat una dintre participantele la manifestație, care s-a recomandat drept Petra Ciocan.

Potrivit sursei citate, protestatara a precizat că deţine un adăpost la Giurgiu, unde are în grijă 150 de câini, şi că nu este de acord cu lăsarea maidanezilor pe stradă, dar nici cu eutanasierea lor. "Noi, care iubim câinii, iubim şi oamenii", a mai spus femeia.

Protestul de sâmbătă seară de la Universitate vine după ce Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat organizarea în 6 octombrie a referendumului pentru eutanasierea câinilor. Bucureştenii vor răspunde cu "da" sau "nu" întrebării privind eutanasierea câinilor maidanezi care nu au fost adoptaţi în termenul prevăzut de lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel