EXCLUSIV  Primarul Toma, către ministrul Anisie: Nu se poate așa ceva, nu se poate lucra în felul ăsta!

Primarul Constantin Toma, candidatul PSD pentru al doilea mandat de edil, a povestit pentru DC News cu ce s-a confruntat la scurt timp de la începerea campaniei electorale.

Întrebat despre cum decurge campania electorală alături de echipă, având în vedere situația creată de pandemia de coronavirus, actualul primar și candidat PSD pentru un nou mandat ne-a menționat că:

„Merge mai dificil pentru că echipa este mai mică, doar de șase oameni care se schimbă prin rotație pentru o mai bună eficiență, având în vedere restricțiile provocate de pandemia de coronavirus.

Eu sunt foarte încrezător pentru că venim cu o echipă foarte tânără. Pe liste, pe primele opt locuri, avem șase tineri, dintre care doi sunt din diaspora, sub 39 de ani, cel mai tânăr de 28 de ani, toți având cariere profesionale cu studii foarte serioase, inclusiv în străinătate. Dorim să demonstrăm că și cu tinerețea se poate câștiga și putem face proiecte pentru comunitate. Ne bazăm mult pe meritocrație, iar după 4 ani în care am muncit mult, părerea buzoienilor este foarte bună, iar în sondaje stăm foarte bine.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a avut încredere în mine, mi-a dat mână liberă și, iată că, pe baza încrederii câștigate de la buzoieni, am convingerea că vom scoate un rezultat foarte bun și la Consiliul Județean, de ce nu, unul istoric, pentru că vin cu o echipă tânără din care majoritatea nu au mai fost în politică, oameni foarte serioși care vor să facă ceva pentru comunitatea noastră“

De asemenea, Constantin Toma apreciază că purtarea obligatorie a măștilor nu i-a adus probleme legate de confuzie sau neidentificare în timpul campaniei: „Sunt o persoană foarte recunoscută aici. De 4 ani de zile merg prin mijlocul oamenilor, ne recunoaștem și cu mască, respectăm reglementările legale, însă, recunosc că este foarte dificil având în vedere vremea caniculară, ieri au fost 37 de grade.“

În ceea ce privește relația dintre Autoritățile Publice Locale din Buzău și Guvernul României, Constantin Toma menționează că există probleme în această perioadă mai ales în sistemul educațional și ar dori o mai mare implicare din partea autorităților centrale: „Ca primar, nu știu cum o să se desfășoare procesul de începere a școlii, am fost lăsați, iată, până în ultima clipă. Mă așteptam să fie mai multă descentralizare, să fim lăsați să decidem la nivel local. Noi avem deja un concept de școală în parc, am amenajat deja în Parcul Tineretului și desfășurăm o mulțime de activități la care s-ar putea deplasa inclusiv elevi.

Eu sunt și pentru învățământul online, însă, la vârstele mici este foarte dificil pentru că nu poți face chestiuni elementare, precum bastonașe prin Internet.“

Totodată, Constantin Toma menționează probleme financiare grave între Primăria Buzău și Ministerul Educației: „Ne-au spus din martie că se vor cumpăra tablete, iar acum, în ultima clipă, că să le cumpărăm noi și ne dau ei banii când vor putea. Nu se poate așa ceva, nu se poate lucra în felul ăsta! Nu s-a dat niciun ban din ce a însemnat cheltuielile cauzate, în esență, de ordonanțele date în lupta cu noul coronavirus. Ne așteptam la mai mult de atât! Doamna Ministru Anisie trebuia să ne anunțe de prin aprilie, mai, cel târziu în iunie, să ne facem noi cumpărăturile, nu acum în ultima clipă.

Bineînțeles că noi facem eforturi enorme, dăm din ultimul bănuț ca să înceapă școala cum trebuie, însă, nu trebuie tratat subiectul în glumă! Nu s-a făcut școală, iar calitatea educației a scăzut foarte mult. Deciziile trebuie să fie mai descentralizate de la București pentru că, noi degeaba avem responsabilitate dacă nu avem armele cu care să luptăm.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel