Primarii vor salarii mai mari. Negoița: Nu e normal

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Robert Negoiţă, a declarat că nu este normal ca primarul să aibă unul dintre cele mai mici salarii din instituţie. El spune că o remuneraţie corectă s-ar situa în jurul valorii de peste 4.000 de lei.

"Avem anumite dificultăţi pe care sper să le rezolvăm. Nu doar în perspectiva salarizării, cum s-a mai discutat (...) dar nu este normal ca primarul, care este conducătorul instituţiei, să aibă unul dintre cele mai mici salarii din instituţie. Discutăm aici şi de recunoaştere, discutăm de statut, trebuie să punem lucrurile în normalitate. De asemenea, avem dificultăţi pe zona de control şi pe zona de relaţionare cu instituţiile statului, pentru că anumite instituţii ne spun ceva, vin alte instituţii care ne spun cu totul altceva, şi noi nu mai ştim pe cine să ascultăm", a spus Robert Negoiţă, luni, la finalul Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România.

El a adăugat că există primari care se află pe locul 50 în cadrul primăriei pe care o conduc din punct de vedere al remuneraţiei. De asemenea, a apreciat că un primar ar trebui să aibă un salariu de peste 4.000 de lei.

Conducătorul instituţiei nu trebuie să aibă cel mai mic salariu

"Eu nu zic să crească sau să scadă. Noi am căzut de acord pe un singur principiu: conducătorul instituţiei nu trebuie să aibă cel mai mic salariu şi nu trebuie să fie cineva din acea instituţie care să aibă salariu mai mare decât conducătorul instituţiei', a spus Negoiţă, în cadrul unei declaraţii acordate presei, potrivit Agerpres.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a afirmat în urmă cu o săptămână că ar trebui să aibă un salariu de 4.000-5.000 de euro pe lună și nu de 5.000 de lei cum are în prezent.

"Neexistând un organism, o instituţie a prevenţiei, experienţa arată că niciodată nu poţi fi liniştit, de bună credinţă fiind, evident, că ceea ce ai făcut nu va fi considerat într-o bună zi, de către o anumită autoritate a statului, spre exemplu Curtea de Conturi şi apoi, sigur, se poate ajunge şi la altele, ca fiind ilegal", a spus el. Robu a mai precizat că în acest moment se află pe locul nouă în Primăria Timişoara din punct de vedere al salariului.

"Este aberant. Eu am propus un sistem în care şi primarii să poată beneficia de bonusuri de performanţă. (...) Salariul meu este în apropierea sumei de 1.500 de euro. (...) La gradul de implicare, pentru că toată viaţa mea e pusă acolo cu dăruire, la răspunderile asumate, la performanţele pe care - lăsând modestia la o parte - pretind că le am, consider că salariul ar trebui să fie undeva la nivelul a 4-5.000 de euro. Sigur, când spui 5.000 de euro în România, toată lumea începe să spună că nu ai limite. Înţelegem situaţia din ţară, eu nu am spus că pretind să mi se majoreze de mâine la acest nivel, am spus că un primar al unui oraş de complexitatea oraşului meu, Timişoara, da, la acest nivel ar trebui să fie retribuit. Asta nu înseamnă că cer să mi se dea acest salariu, e o distincţie. Dar 1.500 de euro, cât câştigă absolvenţii mei, pentru că eu sunt profesor universitar în domeniul calculatoarelor, e un salariu normal? Haideţi să fim oameni serioşi, să lăsăm populismele la o parte", a mai spus el. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel