Președintele Iohannis a SEMNAT decretul de revocare al lui Stelian Ion

Facebook - Klaus Iohannis
Facebook - Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a primit cererea de revocare a ministrului Stelian Ion și a semnat-o, înlocuindu-l cu Lucian Bode. 

Președintele României, Klaus Iohannis a semnat joi, 2 septembrie 2021, următoarele decrete:

• Decret de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Stelian-Cristian Ion, ministrul justiției;
• Decret de desemnare a domnului Lucian Nicolae Bode, ministrul afacerilor interne, ca ministru al justiției, interimar.

Știrea inițială

Preşedintele Klaus Iohannis a primit cererea de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

"Preşedintele a primit cererea de revocare şi o analizează", a precizat Administraţia Prezidenţială pentru Agerpres.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri seara, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, Stelian Ion.

"Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţia de ministru al Justiţiei a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniştri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reuşit să se impună în coaliţie, nu a reuşit să îşi ducă la bun sfârşit proiectele. De exemplu, desfiinţarea Secţiei Speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desfiinţată", a afirmat Cîţu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Ce spune Stelian Ion

Imediat după revocarea de către premier, Stelian Ion a reacționat  pe Facebook.

"Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare.

În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă.

Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului", a scris fostul minisgtru al Justiției.

„Nimic nu îl recomanda pe Stelian Ion”

"Această decizie este total surprinzătoare şi greu de înţeles. Până la urmă, totul este provocat de revocarea ministrului Justiţiei de către Florin Cîţu. Ori domnul Stelian Ion nu trebuia să fie niciodată ministru,  nu îl recomanda absolut nimic. Nici dosarul, nici cazierul, chiar dacă e prescris cu locuinţa aceea luată pe naşpa ca să zic aşa, nici prestaţia lamentabilă de la minister. Nu a înţeles nimic! Nu e vorba aici de obsesia pe care o au cu desfiinţarea SIIJ, ci de toate problemele din justiţie. Schimbarea lui Stelian Ion este o decizie corectă a premierului Cîţu. Surprinzătoare este însă decizia USR care este îndreptată direct împotriva preşedintelui Iohannis. Acest Guvern există datorită voinţei lui Klaus Iohannis, care de altfel a şi forţat constituţia", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel