Urmărește emisiunea live


Presa internațională, uimită de performanța lui Sheriff Tiraspol: Vin dintr-o țară care nici măcar nu există

Presa internațională, uimită de performanța lui Sheriff Tiraspol: Vin dintr-o țară care nici măcar nu există  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Presa internațională, uimită de performanța lui Sheriff Tiraspol: Vin dintr-o țară care nici măcar nu există / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Sheriff Tiraspol este marea surpriză din preliminariile Ligii Campionilor, echipa care joacă în Divizia Națională din Republica Moldova reușind o calificare istorică în faza grupelor.

Sheriff a trecut în play-off de Dinamo Zagreb. După 3-0 pe teren propriu, gruparea din Tiraspol a gestionat excelent returul de la Zagreb, încheiat 0-0.

Presa internațională a reacționat după calificarea istorică a lui Sheriff Tiraspol, dedicând materiale ample acestei performanțe: "Sheriff face istorie și intră în grupe alături de Salzburg și Șahtior", au scris spaniolii de la As, care au explicat situația în care se află clubul.

Vin dintr-o 'țară care nici măcar nu există'

"Sheriff Tiraspol, care nu aparține unui stat recunoscut și care își dispută meciurile în campionatul Moldovei, a remizat fără goluri pe terenul lui Dinamo Zagreb. Este prima echipă din Moldova calificată în grupele Champions League. Fondat în 1997, Sheriff aparține statului Transnistria, care nu este recunoscut de comunitatea internațională, echipa câștigând 19 dintre ultimele 23 de campionate din Moldova", au mai scris spaniolii.

"Sheriff Tiraspol a remizat contra lui Dinamo Zagreb, scor 0-0, ajungând pentru prima dată în grupele Champions League. Nicio echipă din Moldova nu a mai ajuns atât de sus, chiar dacă Sheriff se antrenează, joacă și vine dintr-o 'țară care nici măcar nu există'.

Tiraspol este capitala Transnistriei, o bucată de pământ aflată între Moldova și Ucraina, care a fost declarată independentă în 1990. Are propria monedă și un imn oficial, iar drapelul amintește de cel al Uniunii Sovietice. Însă statul nu este recunoscut de comunitatea internațională", a scris și Gazzetta Dello Sport.

"Se scrie istorie! Sheriff Tiraspol devine prima echipă din Moldova calificată în grupele Champions League", a fost reacția celor de la BT Sport, scrie Jurnal.md.

Sheriff Tiraspol, prima reprezentantă a Republicii Moldova calificată în grupele Champions League

Sheriff Tiraspol a devenit miercuri seara prima reprezentantă a Republicii Moldova care se califică în grupele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu Dinamo Zagreb, 0-0, în deplasare, în manşa a doua a play-off-ului.

Sheriff a câştigat prima manşă cu scorul de 3-0 în faţa campioanei Croaţiei. RB Salzburg a obţinut calificarea în grupe după 2-1 cu Broendby IF, în deplasare. Tânărul atacant sloven Benjamin Sesko (18 ani) a deschis scorul pentru campioana Austriei (min. 4), americanul Brenden Aaronson (20 ani) a dublat avantajul oaspeţilor în min. 10, golul gazdelor fiind reuşit de Andreas Maxsoe (62).

Echipa din Salzburg a câştigat şi în tur cu 2-1. Tehnicianul italian Roberto De Zerbi (fost jucător la CFR Cluj) a calificat-o cu emoţii pe Şahtior în grupele Ligii Campionilor, o premieră pentru fostul antrenor al lui Sassuolo (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel