Premieră: Ordonanță de Urgență inițiată de Opoziție. Legea anti-cutremur, pe masa lui Ponta

guvern ponta II
guvern ponta II

Guvernul Ponta ar putea fi primul Executiv care adoptă o Ordonanță de Urgență plecată din Opoziție, după ce un deputat al Forței Civice a depus la Palatul Victoria un pachet de legi privind evitarea riscului seismic. Dan Cristian Popescu încearcă limitarea daunelor unui posibil mare cutremur printr-un mănunchi de legi ce include încetarea activității în clădirile cu risc seismic ridicat și consolidarea acestora.

Dacă va fi adoptată, OUG va da cea mai puternică lovitură Centrului Vechi al Capitalei, unde sute de clădiri neconsolidate găzduiesc instituții, restaurante, cafenele sau farmacii. Clădirile de epocă din centrul Bucureștiului au trecut, multe dintre ele, prin reamenajări, fără însă a le fi întremată și structura de construcție.

Inițiativa lui D.C. Popescu caută să pună bazele unui program de reparații și consolidări pentru clădirile ce pun în pericol viața angajaților sau chiar a trecătorilor. Pachetul legislativ cuprinde trei legi: 1. interzicerea desfășurării de activități în clădirile neconsolidate; 2. stimularea consolidărilor prin diverse mecanisme de finanțare 3. reglementarea riscului seismic.

Deputatul a mers cu propunerea la secretariatul tehnic al guvernului și a cerut sprijinul Executivului pentru adoptarea unei OUG care să limiteze daunele unui cutremur ce poate avea loc oricând. Departamentul de resort al guvernului a primit inițiativa cu mare deschidere, iar premierul Ponta urmează să ia o decizie politică.

Dan Cristian Popescu argumentează că încearcă să schimbe sistemul de reacție în cazul tragediilor, pentru a se pune preț pe măsurile de prevenție, nu pe cele luate după ce dezastrele au loc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel