Conflict Vlad Voiculescu - Sorin Cîmpeanu: ”Am semnat ordinul cu inima îndoită. Păgubos”. Ce compromis a recunoscut că a făcut

captură Digi24
captură Digi24

Sorin Cîmpeanu, ministru al Educației, nu-și ascunde critica față ordinul de ministru semnat, în comun cu Ministerul Sănătății, cu privire la desfășurarea orelor, în scenariul roșu. 

După ce a expus o idee pe care o consideră periculoasă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, la Digi24, că ”acest ordin de ministru este comun. Pentru a putea fi semnat, a trebuit să facem rabat de la această prezență fizică integral în clase”. 

”Ne lăsați să înțelegem că aberația asta cu a patra tot efectivul într-o clasă și în clasa alăturată a opta doar jumătate vine de la Ministerul Sănătății” a remarcat jurnalistul Cosmin Prelipceanu. 

”Vine pe considerente sanitare în mod evident” a răspuns Sorin Cîmpeanu. ”Doar n-o să susțină Ministerul Educației, care a susținut importanța prezenței fizice în clasele terminale, care, peste câteva luni, au examene naționale. Evident că n-am fi putut susține lucrul ăsta” a mai spus ministrul Educației, care a precizat că ordinul are și elemente bune. 

Ulterior, în emisiune, ministrul a mai spus că a semnat ordinul cu inima ”foarte” îndoită. El a afirmat că a ales răul cel mai mic. Mai mult, ministrul a afirmat că sistemul hibrid e ”păgubos” și că a fost unul din compromisurile pe care le-a făcut când a semnat ordinul comun. 

În scenariul roșu, se prezintă la școală, fizic, elevii din învățământul primar, iar în cazul elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, respectiv a XIII-a, vor fi prezenți în clasă, fizic, jumătate din elevi. Restul participă online. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel