Prefectul de Bistriţa cere să fie demis: Nici eu nu pot rezolva problema urşilor

Florin Răvdan / 21 noi 2019 / 16:25 Salveaza PDF Comentarii

Prefectul de Bistriţa i-a cerut ministrului Marcel Vela să îl demită chiar în mijlocul unei videoconferinţe, declarând că nici el nu poate rezolva problema urşilor. Gestul a fost unul de solidaritate cu prefectul de Harghita, despre care Marcel Vela a spus că va fi dat afară. 

"Pentru că aţi vorbit de demnitate, dle ministru, să ştiţi că noi înţelegem foarte bine şi jurământul depus, şi activitatea, şi atribuţiile pe care le avem. Vă propun să faceţi demersuri la Mediu să se ridice interdicţia vânării carnivorelor mari, pentru că asta a generat problemele care s-au soldat şi cu victime umane şi cu victime colaterale, cum este colegul nostru, prefectul de Harghita.

Dacă dumneavoastră veţi continua demersurile pentru a-l demite, vă rog să mă demiteţi şi pe mine, pentru că nici eu nu aş putea face mai multe astăzi. În situaţia noastră, nici unul dintre noi nu se poate apropia de un urs rănit fără a-şi risca viaţa. La fel şi veterinarii. Poate doar dacă ne transformăm în Sandokan şi Tarzan şi ne asumăm să tranchilizăm ursul", a declarat Ovidiu Frenţ, prefectul de Bistriţa. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27