Scandalul UDMR - Corlățean. Ponta: Chestiunile de stat nu se negociază, chiar dacă pică Guvernul

udmr USL dc
udmr USL dc

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, la B1 Tv, că nu-și dorește ca UDMR să iasă de la guvernare, dar că o problemă de stat nu poate fi negociată, reluând astfel mesajul ministrului de Externe, Titus Corlățean, care spunea că interesele statului prevalează în fața coalițiilor politice.

Ponta s-a arătat deranjat că că dialogul între ministrul de Externe, Titus Corlățean, și vicepremierul Kelemen Hunor s-a purtat în public și nu în interiorul coaliției.

"Am discutat cu amândoi miniștri, o să discutăm din nou miercuri, când se întoarce dl Kelemen Hunor, de altfel UDMR are vineri o ședință a conducerii. Intenția mea este de a găsi orice soluție posibilă ca ceea ce am făcut până acum, adică o cooperare extrem de corectă să continue. Dar, dar, reiterez și eu cred în chestia asta pe care într-un fel a spus-o și Titus Corlățean, poate mai puțin diplomatic, e vorba de chestiuni de coaliție, de guvernare, se poate negocia aproape orice. Când e vorba de o chestie de stat, asta nu se poate negocia, chiar dacă pică guvernul. Statul român e stat român indiferent de guvernare", a declarat Victor Ponta.

Cu privire la comentariile acide ale UDMR şi relatările despre o posibilă ieşire de la guvernare, ministrul Corlăţean s-a arătat inflexibil, transmiţându-le maghiarilor că interesul statului e mai presus de înţelegerile politice.

"Eu cred că nimeni nu are dreptul să fie supărat pe o instituţie a statului român sau pe instituţiile statului român, care promovează poziţia statului român. Or, din acest punct de vedere, guvernele vin şi pleacă, coaliţiile vin şi pleacă, statul rămâne, statalitatea rămâne. Noi avem obligaţia, ca instituţie, nu doar ministrul de Externe, instituţia ca atare şi-a făcut datoria", a declarat, duminică, ministrul de Externe.

Titus Colăţean arată uşa UDMR: Coaliţiile vin şi pleacă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel