Ponta: „Datoriile din trecut ne împiedică să demarăm proiecte noi”

Victor Ponta (5)
Victor Ponta (5)

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Iaşi că pentru a se putea demara proiecte noi de investiții în România „trebuie să scăpăm de datoriile acumulate în trecut.”

Primul-ministru le-a cerut primarilor să renunţe la anumite proiecte care nu mai pot continua şi să decidă ce investiţii sunt viabile în comunităţile pe care le administrează.

„Am încercat în perioada de când suntem la guvernare să plătim din datorii. Ştiu că e mare supărare că mulţi bani se duc la arierate, dar venind din urmă cu proiecte neînchise, nu mai putem demara altele. Trebuie să scăpăm de datoriile din trecut pentru a putea demara proiecte noi. Trebuie să pornim la noi proiecte fără a avea datorii în spate. De la 1 ianuarie 2013 nemaifiind TVA la emiterea facturii vom evita problemele legate de faptul că în trecut nu au fost emise anumite facturi şi există arierate care nu pot fi efectiv plătite. Trebuie să decideţi ce proiecte continuăm şi ce proiecte nu mai ducem la bun sfârşit”, a transmis Victor Ponta, conform Agerpres.

„Orice mare oraş care trebuie să se dezvolte economic are nevoie de infrastructură, şosea de centură ocolitoare”, a spus Victor Ponta. Aflat la Iaşi, premierul a vizitat şoseaua de centură, ocazie cu care reprezentanţi ai autorităţii locale au tăiat panglica inaugurală. Premierul a afirmat că doreşte ca asemenea variante de ocolire să existe în toate oraşele României. El a subliniat că este foarte important ca România să obţină zilele acestea de la Uniunea Europeană fondurile solicitate. Lucrările la şoseaua de centură au început în urmă cu patru ani. Lungimea totală a acestei este de 29,5 kilometri din care s-au făcut până în prezent 14 kilometri, pentru care s-au cheltuit 225 milioane lei.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel