Ponta: Cabinetul va avea 16 portofolii şi 20 de membri ai guvernului

ponta
ponta

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că guvernul pe care îl va conduce va avea 16 portofolii şi 20 de membri ai guvernului, diferenţa reprezentând-o miniştrii delegaţi.

"Cred că toată România e într-o mini-vacanţă. Eu de Ziua Muncii voi munci şi voi prezenta componenţa guvernului şi punctele principale din program. De principiu, schema guvernamentală pe care am discutat-o şi cu domnul Antonescu prevede 16 portofolii, dar 20 de membri ai guvernului. Vă spun lucrul acesta pentru că intenţionez - şi nu cred că este momentul până la alegeri în noiembrie, atunci când sper să avem un mandat de patru ani - să facem restructurări de instituţii guvernamentale, ci, în cadrul actualelor ministere, miniştrii şi miniştrii delegaţi care vor răspunde de anumite probleme specifice, pe care eu şi USL le-am considerat neacoperite în ultima perioadă - pot să vă dau exemplul dialogului social", a spus Ponta.

Victor Ponta a ţinut să precizeze că guvernul pe care îl va forma este unul "special" şi cu un mandat limitat, motiv pentru care doreşte să afle în primul rând situaţia actuală a finanţelor ţării înainte de a anunţa calendarul programului de guvernare. "Guvernul pentru care voi cere votul de învestitură al Parlamentului este un guvern special şi un guvern cu un mandat limitat în timp în primul rând, până la alegeri. Dincolo de ceea ce mi-am asumat în faţa Parlamentului, voi preciza săptămâna viitoare calendarul punerii în aplicare a programului nostru de guvernare, evident, după ce aflu în mod oficial care este situaţia în acest moment a finanţelor ţării. Voi avea, de altfel, în zilele următoare o întâlnire cu ministrul în funcţie, domnul Bogdan Drăgoi, şi vreau să-i mulţumesc public pentru disponibilitatea şi sprijinul pe care este dispus să mi le acorde. Voi avea o întâlnire imediat cu delegaţia FMI, a Băncii Mondiale şi a Comisiei Europene care se află la Bucureşti", a mai spus Ponta.

Întrebat despre ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, Victor Ponta a confirmat intenţia sa de a-l menţine în funcţie şi spune că urmează să discute cu acesta şi să îi propună să colaboreze pe viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel