Pogba se întoarce gratis la Juventus. Echipa din Torino face un profit de 100 de milioane de euro, în urma revenirii francezului

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Paul Pogba s-a alăturat lui Juventus cu un contract de patru ani, după expirarea angajamentului său cu Manchester United.

Mijlocașul francez, în vârstă de 29 de ani, a câștigat de patru ori Serie A cu giganții italieni, înainte de un transfer de 105 de milioane de euro la United, în 2016.

El a zburat vineri la Torino pentru a face inspecția medicală, înainte de anunțul de luni.

Pogba a jucat ultima dată pentru United abia pe 19 aprilie, iar de atunci a rămas pe bară din cauza unei accidentări. El a rămas și liber de contract în această vară, după ce el și clubul nu au reușit să cadă de acord asupra unei noi înțelegeri.

Clubul a confirmat la începutul lunii iunie că Pogba va părăsi Old Trafford în această vară.

Într-un videoclip pe rețelele de socializare postat de Juventus, Pogba a spus: „După cum puteți vedea, m-am întors și sunt foarte fericit - abia aștept să încep  și să câștig trofee cu voi. Vom fi acolo pe terenul de fotbal, toți împreună.”

Juventus a transmis: „Când ne luăm la revedere după o aventură intensă împărtășită împreună, există întotdeauna o licărire de speranță că ne vom revedea, mai devreme sau mai târziu.

„A plecat ca băiat și se întoarce ca bărbat și campion, dar există un lucru care nu s-a schimbat - dorința de a mai scrie împreună istorie.”

„Pogba s-a întors și nu am putea fi mai fericiți”.

Pogba, care s-a alăturat academiei United de la Le Havre la vârsta de 16 ani în 2009, i-a ajutat pe diavoli să câștige Cupa EFL și Europa League în primul său sezon înapoi la club, dar acestea s-au dovedi a fi singurele trofee câștigate.

Un dezacord cu managerul de atunci al United, Jose Mourinho, l-a făcut să piardă statutul de vice-căpitan în 2018, înainte ca accidentările și forma neregulată să-i reducă performanța.

Pogba, care are 91 de selecții internaționale, a fost fost un jucător influent la echipa națională, ajungând campion mondial cu Franța la Cupa Mondială din Rusia, în 2018.

El a marcat 16 goluri pentru United în campania 2018-19, dar în ultimele trei sezoane a găsit plasa de numai opt ori în 91 de apariții.

Pogba a marcat 39 de goluri în 233 de apariții în cele două perioade ale sale la club, dar la ultima sa apariție pe terenul propriu, împotriva celor de la Norwich City, în aprilie, a fost huiduit de suporteri când a fost înlocuit.

Juventus a terminat pe locul al patrulea în Serie A, pentru al doilea sezon consecutiv, în spatele campionilor de la AC Milan cu 16 puncte.

Înainte de aceste două sezoane, Juventus a fost campiona italiei, vreme de nouă sezoane consecutive, Pogba jucând un rol cheie în performanțele echipei din 2012-13 până în 2015-16.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel