PNRR, termen limită de modificare pentru România: Este prima și ultima noastră șansă. Mai târziu va fi imposibil

foto pexels
foto pexels

România a primit termen limită pentru a transmite Comisiei Europene documentele finale privind modificarea PNRR. 

Anunțul a fost făcut de către ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

”30 aprilie este termenul de transmitere a documentelor finale. Avem cele patru lucruri pe care le-am mai menţionat - reducerea de grant, ajustarea preţului la investiţii ca urmare a creşterii costului la materiale şi manoperă, avem adăugarea capitolului REPower EU şi capitolul de circumstanţe obiective unde se încadrează plafonul de 9,4% din PIB (privind cheltuielile cu pensiile - n.r.). Ce vreau să spun este că este prima şi ultima noastră şansă de modificare a PNRR-ului pentru a răspunde, să zicem, cerinţelor de implementare până în august 2026. Dacă, să zicem, uităm vreo un jalon sau o ţintă care am vrea să o modificăm ulterior va fi, practic, aproape imposibil", a explicat Marcel Boloş, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a fost întrebat dacă România a transmis la Bruxelles-ului documentele în care se regăsesc elementele de renegociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Marți, jurnalista Sabina Iosub a răbufnit, în direct, la TV, pe tema PNRR-ului: 

”Eu, cunoscând procedurile europene, am obosit să mă uit la politicienii români care dau vina pe Bruxelles. Tot ce este nasol vine de la Bruxelles, tot ce este modificare, în sensul tăierilor din România, vine de la Bruxelles. Mare atenție, gândiți-vă așa: În fața UE, a venit țara numită România și a scris ”dom`ne, noi o să facem o super reformă în zona pensiilor, numai să ne dați banii ăștia”. ”Dom`ne, sigur în zona pensiilor, că nu există nicăieri în altă țară o reformă a pensiilor”. ”Da, dom`ne, scriem aici, negru pe alb!”. Și suntem singura țară care a introdus așa ceva în PNRR. Citește aici continuarea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel