PNL - PSD - UDMR, propunere premier. Florin Cîțu, anunțul serii

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Președintele PNL a anunțat că merge la consultări cu propunerea de premier comună cu PSD și UDMR.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat, miercuri seară, că alianța PNL - PSD - UDMR va merge, cel mai probabil, cu o singură propunere de premier.

Întrebat de jurnaliști care va fi sistemul prin care PNL, PSD și UDMR vor merge la consultări, după ce toate cele trei formațiuni politice au spus că vor avea propunere de premier, Florin Cîțu a spus că cel mai probabil se vor înțelege să meargă cu o singură propunere la președintele Klaus Iohannis.

„Vom găsi o soluție între noi și după aceea mergem și o prezentăm domnului președinte. Nu mergem fără o soluție (...). Da, putem să mergem împreună la consultări și va avea președintele României o soluție pe masă”, a răspuns președintele PNL, Florin Cîțu.

Întrebat dacă varianta de premier prin rotație ar implica ca și un reprezentant al UDMR să urmeze la funcția de prim-ministru, Florin Cîțu a spus că i se pare firesc, dar trebuie să se țină cont de ponderile din Parlament.

„Sunt diferite ponderile (...) Vedem cine prinde mai mult, vedem ce se întâmplă. (...) Știm în acest moment că vor mai fi două ministere. Noi vrem să fie un minister care să se ocupe de mediul de afaceri, antreprenoriat, cred că va fi și un alt minister care să se ocupe de partea socială, vedem cum și ce atribuții vor avea fiecare”, a mai spus președintele PNL.

De asemenea, tot miercuri seară, Florin Cîțu a fost întrebat cum le explică românilor alierea cu PSD. „Trebuie să ne uităm cum am ajuns astăzi aici. Din păcate, foștii parteneri au dat mâna cu PSD, nu au mai vrut să dea mâna cu noi și suntem azi aici, când trebuie să facem o guvernare pentru români. Le spunem celor care ne-au votat că niciunul dintre principiile pentru care ne-au votat și niciunul dintre măsurile pentru care ne-au votat nu va fi diluat sau nu va dispărea în această guvernare. Vom merge în continuare în această guvernare pentru a apăra proprietatea privată”, a răspuns președintele PNL.

Totodată, Florin Cîțu i-a asigurat pe antreprenori că nu vor crește taxele: „Pentru asta suntem acolo. Dacă această guvernare înseamnă să fim lângă social-democrați, asta este. În acest moment, aceasta este soluția pentru România. Nu vom abdica niciun moment de la acele măsuri și principii pentru care am fost votați!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel