Peștișorul de aur, prins la competiția de pescuit extrem pe Dunăre - FOTO

Prima competiție de pescuit extrem pe Dunăre a oferit o pradă extrem de neobișnuită pentru pescari: un peștisor auriu de doar 6 cm. Exemplarul este total atipic pentru apele din România, susține George Dragne, directorul site-ului care a organizat competiția, www.hartapescar.ro.

În așteptarea peștilor mari, pe o vreme mohorâtă de toamnă, unul dintre echipaje a uimit inclusiv echipa de arbitrii printr-un exemplar de doar 6 cm. Peștisorul capturat are culoarea aurie, pigment exotic și total neobișnuit pentru speciile care trăiesc la noi în țară.

Echipa organizatorilor a făcut primele cercetări și se pare că micuțul care îndeplinește dorințe este un caras auriu (Carassius Auratus), specie extrem de rară la noi în țară și specifică mai degrabă acvaristicii. Nu se știe încă dacă este vorba despre o captură accidentală a unui pește de acvariu eliberat în Dunare, dar dacă este vorba de așa ceva, peștișorul auriu ar fi trebuit să călătorească mai mult de 8 km în curent, pentru a ajunge la zona salbatică în care a fost capturat.

La finalul competiției, micuțul a fost eliberat, însă cei care l-au prins vor păstra în taină cele trei dorinte pe care și le-au pus în gând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel