Peste 200 de candidaţi pentru un singur post de profesor în Capitală, la examenul de titularizare

examen-titularizare
examen-titularizare

Ministerul Educaţiei a informat că subiectele la titularizare au fost transmise şi preluate în condiţii de securitate de către toate cele 155 de centre de examen şi de către inspectoratele şcolare judeţene, pentru examenul de titularizare la care s-au înscris 38.000 de candidaţi, pentru cele 47.000 de posturi scoase la concurs.

„Subiectele aferente concursului cu probe scrise pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante din învăţământul preuniversitar de stat au fost transmise şi preluate în condiţii de securitate de către toate cele 155 de centre de examen şi de către inspectoratele şcolare judeţene, aplicându-se procedurile electronice de securitate“, anunţă Ministerul Educaţiei.

La concursul de titularizare din acest an s-au prezenat cu 25% mai puţini candidaţi faţă de 2010.

Concurenţa pe posturile scoase la concrus este însă destul de mare. De exemplu, în Bucureşti a fost scos la concurs un singur post de profesor de limba română, pentru care concurează 221 de persoane. La limba engleză sunt 204 candidaţi pentru 12 locuri, la matematică, trei locuri pentru care concurează peste 180 de candidaţi, informează realitatea.net.

În Cluj, situaţia diferă de cea din Capitală. Astfel, 2.000 de dascăli dau examenul de titularizare pentru a purea obţine unul dintre cele peste 1.400 de locuri vacante scoase la concurs. Dintre cele 1.400 de posturi, doar 65 sunt titularizabile. În 2010, au fost cu 160 de locuri titularizabile mai multe faţă de 2011. Candidaţii clujeni sunt nemulţumiţi de acest lucru, pentru că dacă nu vor obţine anul acesta un loc titularizabil, vor trebui să susţină iar examenul în 2012.

Rezultatele concursului se afişează la sediul unităţii/instituţiei de învăţământ unde s-a desfăşurat concursul, în data de 18 iulie 2011. Contestaţiile se depun din momentul afişării rezultatului până în data de 19 iulie 2011, ora 17.00, conform programului afişat la sediul centrelor de concurs. Afişarea rezultatelor finale obţinute de candidaţi are ca termen data de 21 iulie 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel