Pensiile speciale, impozitate progresiv. Pensiile militare, lăsate fără cinci sporuri din baza de calcul. Banca Mondială arată că sunt măsuri cu efecte neglijabile

Tăierea unor pensii prin diferite mijloace nu ne va salva bugetul, după cum arată Banca Mondială, în ultimul raport. 

Banca Mondială a finalizat raportul privind impactul noilor măsuri propuse de coaliţie în cazul pensiilor speciale şi, potrivit informaţiilor apărute în presă, documentul arată că rezultatul, în ceea ce priveşte reducerea cheltuielilor bugetare, ar fi nesemnificativ.

Impozitarea progresivă cu până la 15% a pensiilor speciale va avea efecte neglijabile, spun specialiştii Băncii Mondiale. La fel şi o altă măsură prin care s-au eliminat cinci sporuri din baza de calcul a pensiilor militarilor. Aceasta va duce doar la o reducere cu 2% a cuantumului pensiei de serviciu a unui militar. Ministrul Apărării a insistat însă din nou, ieri, că nimeni nu ar trebui să se atingă de pensiile militarilor. El a declarat la Constanţa că un număr cât mai mare de tineri trebuie atraşi în armată şi a avertizat în acest context că cei care vorbesc despre scăderea pensiilor militare ar trebui să se gândească de două ori, arată Rador. 

Angel Tîlvăr a declarat, prin urmare: ”Avem nevoie de noi membri ai Forţelor Armate Române. Un număr de militari îndeplinesc condiţiile pentru a se pensiona şi pentru a ieşi din rândul forţelor armate. Degeaba vorbim de tancuri, de rachete, de corvete, de fregate, de toate lucrurile pe care ni le dorim şi pe care le vom avea. Ele au nevoie de un personal cu un înalt nivel de calificare, pentru că la ora actuală Armata României înseamnă personal cu un nivel de calificare foarte, foarte mare. De aceea eu insist pentru a intra în rândul forţelor armate, dar şi dorinţa de a rămâne în cadrul forţelor armate să fie încurajată şi prin asigurarea unui nivel de trai şi a predictibilităţii unei cariere în acest domeniu”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel