PAUL BRUMMELL, AMBASADOR MAREA BRITANIE LA BUCUREȘTI: Noul ambasador britanic reclamă numărul mare de Ordonanțe de urgență

Noul ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a afirmat că investitorii britanici în România i-au reclamat numărul mare de Ordonanţe de urgenţă emise de Guvern, alături de lipsa de claritate și de instabilitatea legislaţiei.

Paul Brummell a arătat, într-o conferinţă de prezentare a priorităţilor mandatului său în România, că anul trecut nivelul schimburilor comerciale dintre România şi Marea Britanie a atins 3,3 miliarde de euro, nivelul exporturilor româneşti în insulă fiind de 2 miliarde de euro.

Diplomatul a transmis că piaţa românească este prea puţin cunoscută în Marea Britanie, în ciuda avantajelor legate de forţa muncă înalt calificată şi de plasarea geografică foarte bună. În acest sens, Guvernul de la Londra, în colaborare cu Camera de Comerţ Româno-Britanică, va demara un program pentru atragerea întreprinderilor britanice mici şi mijlocii pe piaţa din România.

El a subliniat totodată că investitorii britanici i-au reclamat şi probleme ale mediului de afaceri din România, care ţin de numărul mare de Ordonanţe de urgenţă şi de legislaţie.

Citește și: Paul Brummell este noul ambasador al Marii Britanii în România

"Investitorii au reclamat probleme legate de legislaţie, care uneori nu este foarte clară, de foarte multe Ordonanţe de urgenţă şi au spus că ar fi mai bine pentru ei dacă ar avea o situaţie mai stabilă privind legislaţia şi regulile de business", a spus Paul Brummell, citat de Mediafax.

Ambasadorul britanic a precizat că şi în opinia sa o ordonanţă de urgenţă ar trebui folosită numai în situaţii de urgenţă. "Bineînţeles că este o decizie a Guvernului României, conform Constituţiei României, dar dacă e vorba despre o ordonanţă de urgenţă, implică faptul că trebuie folosită numai în situaţii de urgenţă".

Brummell are un mandat de patru ani în România, până în 2018, el fiind anterior ambasador al Marii Britanii în Turkmenistan şi Kazahstan, precum şi Înalt Reprezentant al Majestăţii Sale, Regina Elisabeta a II-a, în Barbados.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel