Patriarhul Daniel: Sărăcim duhovniceşte şi slăbim în demnitate

Patriarhul Daniel a spus luni, 1 ianuarie, la slujba trecerii dintre ani de la Catedrala Patriarhală, că dacă nu mulţumim lui Dumnezeu şi oamenilor pentru binefacerile primite în trecut, întrerupem în prezent comunicarea şi comuniunea cu Dumnezeu, sărăcim duhovniceşte şi slăbim în demnitate.

A amintit că 2018 a fost declarat de către Sfântul Sinod al BOR drept Anul omagial al Unităţii de Credinţă şi Neam şi Anul Comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.

'Astfel, va fi evidenţiată, pe de-o parte importanţa unităţii naţionale a românilor şi din perspectivă bisericească, iar pe de altă parte va fi pusă în lumină contribuţia bisericii noastre la realizarea unităţii de credinţă şi de neam. De asemenea, vom comemora cu recunoştinţă şi pe făuritorii Marii Uniri. De ce, pentru că dacă nu mulţumim lui Dumnezeu şi oamenilor pentru binefacerile primite în trecut, întrerupem în prezent comunicarea şi comuniunea noastră cu Dumnezeu şi cu vrednicii înaintaşi, sărăcim duhovniceşte şi slăbim în demnitate, tocmai pentru că nu cultivăm recunoştinţa.

De aceea, fiecare în parte şi toţi împreună suntem chemaţi să trăim anul 2018 în primul rând ca un an al mulţumirii sau al recunoştinţei aduse lui Dumnezeu pentru darul vieţii, pentru sănătate personală, dar şi pentru darul unităţii naţionale', a spus patriarhul.

[citeste si]

Și-a exprimat speranţa ca pe 30 noiembrie să fie sfinţită Catedrala Mântuirii Neamului, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel