Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, la sfinţirea Catedralei Naţionale

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, şi Patriarhul Ecumenic Bartolomeu
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, şi Patriarhul Ecumenic Bartolomeu

Patriarhul Ecumenic va participa la sfinţirea Catedralei Naţionale, ale cărei festivităţi vor avea loc între 25 şi 30 noiembrie 2018.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu va participa la sfinţirea Catedralei Naţionale, care va avea loc în noiembrie, a anunţat patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional Bisericesc întrunit marţi, la Reşedinţa Patriarhală.

Sanctitatea Sa Bartolomeu a fost invitat verbal de întâistătătorul BOR în timpul Sfântului şi Marelui Sinod care a avut loc în Creta în anul 2016, apoi prin intermediul unei scrisori oficiale, informează basilica.ro. Anul trecut, Patriarhul Ecumenic şi-a exprimat dorinţa de a participa la acest eveniment deosebit de important pentru Ortodoxia românească într-un interviu acordat postului de televiziune al Patriarhiei Române.

Festivităţile legate de sfinţirea locaşului de cult vor dura cinci zile, din 25 până în 30 noiembrie, a spus patriarhul Daniel, care a prezentat şi stadiul actual al lucrărilor la Catedrala Naţională.

Lucrări în proporţie de 80%

'Au fost realizate în proporţie de 80% lucrările de execuţie a suprastructurii Catedralei Naţionale, între cotele + 36,00 - + 62,00 metri', a precizat patriarhul Daniel. După realizarea structurii de rezistenţă din beton armat, este programată începerea montajului structurii metalice a acoperişului, structură care în zona critică a proiectului (Turla Principală sau Pantocrator) se va monta începând cu luna iulie până la sfârşitul lunii septembrie.

[citeste si]

De asemenea, clopotele Catedralei Naţionale vor fi montate şi puse în funcţiune în perioada august - octombrie, iar crucile vor fi aşezate pe turle spre finalul lunii octombrie; în aceeaşi perioadă vor fi montate şi uşile de bronz la intrările principale situate la cota zero. Slujba de punere a pietrei de temelie şi a sfinţirii locului destinat construirii Catedralei Naţionale, pe terenul din Calea 13 Septembrie din Bucureşti, a avut loc în 29 noiembrie 2007, fiind oficiată de patriarhul Daniel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel