Parlamentul dezbate codurile administrativ și civil

Parlament
Parlament

Parlamentarii continuă, luni, dezbaterea pe articole ale Codului administrativ și ale Codului de procedură Civilă , iar discuțiile vor viza faptele ilicite.

Discuţiile vor fi reluate de la articolul 576 din cele peste 600 ale proiectului pentru modificarea Codului Administrativ, text referitor la răspunderea juridică urmare a săvârşirii unor fapte ilicite şi constituie cadrul în care se aplică şi se execută sancţiunile juridice, cu scopul asigurării restabilirii ordinii de drept. Până în prezent, membrii comisiei au adoptat articolele vizând capitolele administraţiei publice centrale, prefectului, dispoziţiile generale, administraţia publică locală şi o parte din statutul funcţionarilor publici. Comisia are termen de finalizare a Codului data de 8 iunie, pentru a da un raport pe care să-l trimită spre dezbatere şi adoptare Senatului, în calitate de prim for sesizat. 

Se modifică și Codul Civil

Comisia specială pentru legile justiţiei discută, luni, amendamentele propuse de deputaţi la proiectul de modificare a Codului de procedură civilă, care a fost adoptat săptămâna trecută de Senat. Membrii comisiei se reunesc de la ora 12,00 pentru a dezbate propunerile la Codul de procedură civilă, care urmează să fie adoptate de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional. Preşedintele comisiei, Florin Iordache, a estimat că proiectul Codului de procedură civilă va fi adoptat în şedinţa de miercuri a Camerei Deputaţilor, menţionând că, apoi, va fi înaintat preşedintelui pentru promulgare. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel