Parlament - ÎCCJ, conflict. Viorica Dăncilă sesizează CCR

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă sesizează CCR cu privire la un posibil conflict între Parlament și Curtea Supremă, potrivit Antena 3. 

Sesizarea CCR vine în contextul controversei pe Completele de judecată de la ÎCCJ. Vizate sunt Completele de cinci de la ÎCCJ.

Colegiul de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, la începutul lunii septembrie, să nu aplice noile prevederi ale Legii 304/2004, în privinţa reconfigurării completelor de cinci judecători.

Potriviti legii, președintele/vicepreşedintele ÎCCJ, precum şi preşedintele secţiei penale nu mai sunt membri de drept în complete, ci pot face parte din acestea doar prin tragere la sorţi. În prezent, judecătorii care ocupă respectivele funcţii fac parte din complete în baza Regulamentului ÎCCJ. Pentru că în textul legii scris că tragerea la sorţi a completelor are loc "la începutul fiecărui an", Colegiul de Conducere al ÎCCJ a considerat că actualele complete, configurate la finalul anului 2017, pot să rămână în componenţa actuală până la finalul anului, când se vor aplica noile prevederi legale.

Liviu Dragnea a afirmat, într-o ieșire publică, că a discutat cu ministrul Tudorel Toader despre posibilitatea de a lua această speță la Guvern. 

Mai mult, liderul PSD afirma că vor să-l bage la pușcărie cu un complet făcut cu încălcarea legii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel