OUG. Dăncilă: "Astăzi aprobăm". Schimbări importante

Guvernul va aproba, joi, o ordonanţă de urgenţă 'care întăreşte rolul' Comisiei Naţionale de Prognoză, transformând-o în Comisia Naţională de Strategii şi Prognoză.

'Astăzi aprobăm ordonanţa de urgenţă care întăreşte rolul Comisiei Naţionale de Prognoză, transformând-o în Comisia Naţională de Strategii şi Prognoză, ca urmare a preluării atribuţiilor în ceea ce priveşte politicile publice, monitorizarea investiţiilor majore în economie, precum şi implementarea şi urmărirea ducerii la bun sfârşit a ajutoarelor de stat şi parteneriatelor public-privat', a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Pachet normativ

Totodată, şefa Executivului a precizat că se lucrează la finalizarea unui pachet normativ pentru 'eficientizarea achiziţiilor publice'. 'Ministerul Finanţelor Publice ne va prezenta o notă de informare privind stadiul simplificării în domeniul achiziţiilor publice - o altă prioritate a Guvernului pentru perioada următoare. Se lucrează la finalizarea unui pachet normativ de simplificare şi de eficientizare a achiziţiilor publice, iar domnul ministru Eugen Teodorovici a discutat săptămâna aceasta cu oficialii de la Bruxelles pentru a alinia aceste modificări cu directivele europene în vigoare. Consider că este un pas înainte, consider că este un pas aşteptat atât de investitori, cât şi pentru autorităţile locale', a spus Dăncilă.

Legea parteneriatului public-privat

Potrivit premierului, şi Legea parteneriatului public-privat va fi modificată. 'Pentru că am vorbit de parteneriat public-privat, tot până la sfârşitul trimestrului II ne propunem ca şi această lege să o modificăm şi să o punem în vigoare. Consider că atât Legea achiziţiilor publice, cât şi Legea parteneriatului privat, cât şi Casa de Comerţ a României arată deschiderea Guvernului pentru investiţii şi considerăm că perioada următoare trebuie să fie perioada investiţiilor pentru România', a arătat Dăncilă.

[citeste si]

Premierul a anunţat că săptămâna viitoare va prezenta raportul referitor la aplicarea programului de guvernare pentru primul trimestru al anului 2018 şi priorităţile pentru trimestrul al II-lea al acestui an.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel