Ostropel de porc, rețetă. Preparatul adorat de români. Cum se pregătește

Ema Apostu / 30 sep 2019 / 09:14 Salveaza PDF Comentarii

Ostropel de porc, rețetă. Preparatul adorat de români. Cum se pregătește. Ostropelul de porc cu paste este rețeta ideală atunci când vrei să-ți impresionezi musafirii. Iată cum se prepară.

Ingrediente pentru ostropelul de porc

 

- paste penne sau de care preferați
- carne de porc tăiată cubulețe sau fâșii
- 750 ml suc de roșii
- 5-6 cătei de usturoi
- un pahar de vin roșu sec sau demisec
- parmezan sau cașcaval ras
- busuioc
- oregano
- sare, piper
- o lingură ulei de măsline

Cum se prepară ostropelul de porc

 

Ostropel de porc, rețetă. Preparatul adorat de români. Cum se pregătește. Pastele se fierb în apă clocotită cu sare. Carnea se taie cubulețe, se sărează, piperează și se prăjește în ulei.

Ostropel de porc, rețetă. Preparatul adorat de români. Cum se pregătește. După ce s-a rumenit frumos, carnea se mută într-un alt vas în care s-a pus anterior o lingură de ulei de măsline, se dă pe foc mic, se adaugă imediat sucul de roșii, usturoiul tăiat feliuțe subțiri,vinul roșu, busuioc, oregano, sare și piper.

Ostropel de porc, rețetă. Preparatul adorat de români. Cum se pregătește. Se lasă să dea într-un clocot, două până se combină aromele. Pastele se scurg, se presară cu parmezan sau cașcaval și se servesc alături de ostropelul de porc.


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24